≫ 

Florentino i "superligaši" hitno sastanče, traže rešenje teške situacije za svoj projekat

Siti je jedini klub koji je napustio takmičenje, isto najavili i Čelsi i Barselona

  • 1
Florentino Perez Foto: Tanjug/AP

Samo dva dana od objave da 12 najmoćnijih evropskih klubova formira svoju ligu, taj projekat je, kako stvari stoje, osuđen na propast jer je naišao na veliki otpor UEFA i njenih savezika, ali i čitavog navijačkog sveta.

U toku dana, Mančester siti se prvi povukao iz ove priče, to je i zvanično saopštio, isti korak se očekuje i od Čelsija, pominje se i Barselona kao treći klub koji će bataliti učešće u ovakvom konceptu, ali to nimalo nije obeshrabrilo osnivače Superlige - žele da je pokrenu bez obzira na sve.

Takođe, u toku večeri je stigla vest da je direktor Mančester junajteda Ed Vudvord podneo ostavku na tu poziciju, koju će obavljati do kraja ove godine. Jasno je da je razlog takve odluke novonastala, vrlo neizvesna situacija sa pokretanjem Superlige.

Kako bilo, prema navodima stranih medija, predstavnici klubova osnivača Superlige će kasno večeras održati sastanak na kome će preispitati svoju poziciju i verovatno doneti najvažniju odluku u ovom trenutku - da li nastaviti sa realizacijom projekta ili staviti tačku. 

Sastanak bi trebalo da počne oko ponoći.

Posle odustajanja Sitija, najave Čelsija da će postupiti isto, kao i izjave predsednika Barse Laporte, da će "sosiosi" odlučiti gde će se njihov klub takmičiti, pokretačima Suprlige preostaje težak zadatak da očuvaju jedinstvo, samim tim i ovaj projekat.

(Teleraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA