Veliki transfer-bum na relaciji Minhen-Madrid: David Alaba blizu petogodišnjeg ugovora sa Realom!

On je ranije objavio da će napustiti Bavarce u letnjem prelaznom roku

  • 3
David Alaba Printskrin: Youtube/FC Bayern Munich

Nije mnogo prošlo od kako je David Alaba istakao da ne želi da ostane u Minhenu u budućnosti. Fudbaler Bajerna je u februaru preneo svoju želju upravi kluba, a od tada jedan za drugim evropski velikani kucaju na njegova vrata. I čini se da je pronašao adekvatnu destinaciju za nastavak karijere, pošto se za njegove usluge interesuje Real Madrid.

On će najverovatnije na kraju ove sezone osvojiti svoju devetu titulu u Bundesligi i smatra da je vreme da polako produži dalje. Kraljevići su mu ponudili adekvatan ugovor – pet godina bi se zadržao u Madridu, kako prenosi nemački Skaj, koji nije obelodanio finansijske detalje.

Još ništa nije ozvaničeno, ali kako se dalje navodi, dva kluba su u intenzivnim pregovorima i vrlo verovatno će u predstojećim sedmicama izaći u javnost sa svim detaljima kada dogovor bude sklopljen.

Inače, Alaba je u Minhenu već dugih 13 godina, Bajern mu je nudio nekoliko opcija za produžetak ugovora, uključujući 13.000.000 funti (oko 15.000.000 evra) godišnje, ali je on to odbio u novembru.

Pored devet titula u Bundesligi, on je osvojio i dve Lige šampiona sa Bavarcima, a pomogao je Nemačkoj da postane šampion na Svetskom prvenstvu. On neće biti jedini koji će napustiti Alijanc Arenu, pošto se pominje da će Džerom Boateng takođe poći njegovim putem, a glavni trener, Hansi Flik vrlo verovatno neće ostati na klupi posle leta, pošto je i sam izrazio želju za odlaskom.

Video: Nekada se bežalo od srpskog dresa, a sada? Sportisti koji su odjavili druge da bi igrali za Srbiju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    21. april 2021 | 16:15

    kako je pomogao njemackoj da postane prvak kad on nastupa za reprezentaciju austrije?

  • Ja

    21. april 2021 | 16:20

    Nije on pomagao Njemackoj on igra za Austriju

  • Nebojsa

    21. april 2021 | 18:48

    Ovaj real je otiso u zaborav.Smece od igraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA