≫ 

Dve prečke spasile Zvezdu: Radnik umalo šokirao Marakanu, bledi crveno-beli u finalu uz sumnjiv gol

Zvezda golovima Falčinelija i Milunovića prošla dalje, iako nije pokazala blistavu igru

  • 83
FK Crvena zvezda - FK Radnik Surdulica Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Srbije! Nakon prilično zanimljive predstave protiv surduličkog Radnika, koji nije želeo da se preda tokom najvećeg dela susreta. Pokazali su nam gosti zbog čega su jedno od lepših iznenađenja domaćeg prvenstva u tekućoj takmičarskoj godini, ali ipak nisu uspeli da iz masovnijeg takmičenja izbace vodeći tim Linglong Superlige. Dva puta ih je u tome zaustavila prečka – 2:1 (2:0).

Zvezda jeste u najvećem delu meča bila ta koja je dominirala, ali je Radnik s vremena na vreme uspevao da u ćošak satera domaće fudbalere i učesnike nokaut faze Lige Evrope. U govor tome ide i pogodak Makarića iz drugog poluvremena, koji je došao nakon sjajne akcije, kao i dve prečke u samoj završnici.

No, imali su fudbaleri Dejana Stankovića više udaraca ka golu, zrelijih prilika, kornera, posed... Sve u svemu, maksimalno su se zalagali da ispune plan koji je dogovoren u samoj svlačionici. S tim da su ovoga puta imali ispred sebe motivisanog protivnika kakav je bio Radnik.

I već u drugom minutu došli su do svog prvog pogotka. Nakon dužeg većanja i razgovora glavnog arbitra Miloša Đorđića i „mahača“ Dalibora Đurđevića, utvrđeno je da nije bilo ofsajda, priznat je pogodak Milunovića, koji je bio najviši nakon kornera. Činilo se da je na putu ka golu lopta kačila Sanoga, što je zapravo bilo problematično, ali su sudije presudile u korist domaćina.

Video: Da li je bio ofsajd kod Zvezdinog gola? Sanogo je sigurno bio u ofsajdu, ali da li je dirnuo loptu?!

Ono što je takođe obeležilo prvi deo utakmice jeste prekid zbog transparenta na severnoj tribini. Navijači Crvene zvezde su pred utakmicu okačili transparent uperen protiv Superlige Evrope, što je uočio delegat i tražio da se on skine. Nakon kraće pauze, to je učinjeno, a meč je nastavljen.

Malo je sve to ubilo tempo utakmice, koja u periodu nakon prekida nije obilovala nekim lepim prilikama na obe strane terena. Mirko Ivanić je pokušao u 22. minutu iskosa, ali je šutirao pravo u golmana, da bi Zvezda probila bedem po drugi put 12 minuta kasnije.

Sjajno je po levoj strani probio El Fardu Ben, baš kako on to zna, prosledio je loptu na suprotnu stativu na petercu, gde se nalazio Dijego Falčineli. Ovaj je samo postavio nogu i zatresao mrežu, bez gotovo ikakvih problema.

Video: Centaršug Bena, Falćineli između dvojice igrača Radnika prvi do lopte: Zvezda duplirala vođstvo!

Do kraja poluvremena većih prilika zaista nije bilo. Radnik je pokušao da pripreti preko Makarića bukvalno u narednom napadu posle drugog gola Zvezde, nije bio uspešan, ali je iskusni fudbaler Surduličana ipak došao do svog gola tik na početku drugog dela igre.

Nalikovala je ta akcija Radnika na onu koju su sproveli Ben i Falčineli u prvom poluvremenu, ali sa suprotne strane terena. Ovoga puta je Stanković prošao po desnom boku, lepo je spustio do Makarića koji je bio na petercu, a ovaj je uklizao i proturio loptu pored Milana Borjana. Bilo je to iznenađenje i šok za crveno-bele, što se moglo uočiti po narednim minutima utakmice.

Video: Radnik vratio neizvesnost u polufinale: Makarić odmah na startu drugog poluvremena zatresao mrežu!

Jer upravo nakon toga je Radnik preuzeo manju inicijativu i pokušao je da dođe do potpunog poravnanja. Dejan Stanković je reagovao, uveo je sveže fudbalere poput Srnića, Gobeljića i Nikolića i može se reći da je pogodio sa izmenom. Situacija se umnogome promenila, Zvezda je preuzela terensku inicijativu, ali sem nekih jalovijih napada, nije imala mnogo većih šansi za gol.

I onda, kao grom iz vedra neba - prečka! Snašao se Danoski u kaznenom prostoru, primio je loptu na volej, a onda je pucao ka golu Milana Borjana sa nekih 14 metara. Iz visokog luka, ona je završila na prečki i veliki je žal što ovo nije bio pogodak, jer bi bio jedan od najlepših ove sezone u srpskom fudbalu!

Video: Prečka spasila Zvezdu u finišu: Borjan je već bio savladan, svi su videli loptu u golu!

Nije to bio kraj. Uroš Milovanović je u nadoknadi vremena još jednom pokazao zbog čega Radnik nije slučajno u polufinalu Kupa Srbije i peti na tabeli Superlige. Pogodio je prečku, potom je morao da reaguje i Milan Borjan, ali je utisak da je Zvezda tada strepela da sačuva pobedu.

Video: Borjan i prečka spasili Zvezdu još jednom: Sjajni refleks golmana crveno-belih, a potom okvir gola!

Imao je Radnik šansu da u poslednjem minutu dođe do još jednog gola posle kornera, ali je odbrana Zvezde poslednju šansu na utakmici očistila bez problema i tako uz dosta znoja proslavila prolazak u finale nacionalnog Kupa.

CRVENA ZVEZDA - RADNIK SURDULICA 2:1 (2:0) /Milunović 2', Falčineli 34' - Makarić 51'/ 

Sudija: Miloš Đorđić

Stadion: Rajko Mitić, Beograd

Gledalaca: bez prisustva publike

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Falčineli

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Oreščanin, Biber – Stamenković, Subotić, Spasić - Makarić

Žuti kartoni: Degenek, Sanogo, Milunović, Pavkov (Crvena zvezda) - Spasić, Biber (Radnik Surdulica)

TOK MEČA:

90+4. minut: Poslednja prilika za Radnik... Ništa. Kraj utakmice, Zvezda je u finalu!

90+1. minut: Prečka je opet bila saveznik Zvezde! A onda i Milan Borjan... Uzbudljivo je u nadoknadi, Zvezda se bori da sačuva minimalnu prednost.

90. minut: Četiri minuta nadoknade ćemo imati na stadionu "Rajko Mitić"!

88. minut: Korner za Radnik! Međutim, ništa nakon toga... Zvezda je uspela to vrlo lako da raščisti.

85. minut: PREČKA! Danoski je pogodio prečku iz voleja, au, da je ovo ušlo, kakav bio to bio pogodak!

83. minut: Nastavlja se igra uglavnom na sredini terena. Deluje da Radnik bar za sada nema toliko snage za poslednju ofanzivu.

79. minut: Gavrić će na teren umesto Mirka Ivanića. U poslednjih par minuta bez mnogo šansi na obe strane, Makarić je pokušao da zapreti u redovima Radnika, ali bezuspešno.

75. minut: Mnogo prekida sada, Đorđić pokazuje žuti karton Biberu iz Radnika.

74. minut: Verovali ili ne, žuti karton dobio je Milan Pavkov već nakon nekih 30 sekundi.

74. minut: Pavkov je sada u igri umesto Falćinelija, odlučio se Stanković da napravi još jednu promenu.

69. minut: I Gajić je sada šutirao levom nogom, a onda je sevnula kontra Radnika! Subotić je bio u kolosalnoj šansi da izjednači, ali je bio koji metar iza i nije stigao loptu.

68. minut: Nikolić je dva puta pokušao da savlada golmana Ranđelovića, prvi put je izblokiran, a drugi put je lopta otišla pored gola. Zapretio je Veljko i poslao poruku Radniku da će morati da se trgne, jer je ponovo pao u letargiju i ne napada.

64. minut: Danoski i Bajinović ulaze, a Spasić i Oreščanin izlaze u ekipi Radnika. Neće se mnogo menjati formacija gostiju ovim izmenama.

62. minut: Ogromna greška golmana Surduličana! Zaplivao je Ranđelović u prazno tri puta ispred Falčinelija, pokušao je Degenek, ali je na gol liniji bio Jokić, koji je sačuvao svog čuvara mreže. Moglo je da bude 3-1 posle ovog kornera Zvezde.

61. minut: Uspela je Zvezda da prebaci težište igre pred gol Radnika iz Surdulice, pokušava da ga probije, ali nema konkrentije šanse. Gosti se jako dobro brane.

56. minut: Srnić, Gobeljić i Nikolić na terenu umesto Kataija, Bena i Rodića. To su izmene koje je napravio Dejan Stanković, u nadi da će tako trgnuti svoju ekipu, koja ne igra preterano dobro u ovim momentima.

55. minut: Malo se uvukla nervoza u redove Zvezde, sada je Milunović dobio žuti karton i moraće da se pazi do kraja utakmice. Spasić odmah dobija žuti karton na drugoj strani.

51. minut: GOL, 2-1! Makarić smanuje na 2:1! Stanković se probio po desnoj strani terena nakon brzo izvedenog slobodnog udarca, dodao je do svog napadača na petercu, a ovaj je uspeo da prosledi loptu u mrežu Borjana!

50. minut: Dobra situacija je sada bila za Radnik iz Surdulice, nameštao se Makarić, ali je lopta otišla daleko preko gola. Zvezda će krenuti svoj napad iz zadnje linije.

48. minut: Zvezda je imala prvu priliku u nastavku. Falčineli je pogodio Radmanovca, pa su crveno-beli dobili udarac iz ugla. Loš centaršut, izašla je lopta van terena.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Radnik će pokušati da napravi čudo.

POLUVREME: Ništa specijalno se nije desilo u preostalom vremenu, pa Zvezda sa velikom prednošću odlazi na veliki odmor.

45. minut: Tri minuta nadoknade će se igrati zbog onog prekida. Sanogo je u međuvremenu dobio žuti karton.

43. minut: Ponovo smo ušli u nešto mirniji tok utakmice na stadionu "Rajko Mitić". Zvezda je ta koja uglavnom ima posed lopte, ali ne uspeva da se približi golu Radnika.

37. minut: Žuti karton dobio je Miloš Degenek zbog starta na jednog od fudbalera Sudruličana, koji su imali prekid sa desne strane. Međutim, ofsajd.

35. minut: Makarić je već u narednom napadu Radnika iz Surdulice pokušao da smanji na 2:1, ali je njegov udarac izblokiran sa ivice kaznenog prostora, pa Milan Borjan nije morao mnogo ni da interveniše.

34. minut: GOL, 2-0! I evo pogotka za Crvenu zvezdu! Dijego Falčineli je sjajno poturio nogu na petercu posle centaršuta Bena i samo je prosledio u mrežu. Nije tu ništa mogla odbrana gostujuće ekipe. Velika prednost.

32. minut: Nastavlja se dominacija Crvene zvezde. Fudbaleri Dejana Stankovića su konstantno u napadu, traže drugi gol, kojim bi umnogome olakšali svoj posao u nastavku meča.

28. minut: Nešto više dešavanja u poslednjih par minuta. Zvezda je sada došla do svog novog kornera. Međutim, Milunović ovoga puta šalje loptu daleko preko gola glavom.

27. minut: Zvezda je odmah posle kornera Radnika imala opasnu kontru, međutim u poslednjem trenutku su Surduličani sprečili neku veću opasnost.

25. minut: Spasić je lepo dodao do Makarića, koji je uputio udarac ka golu Crvene zvezde, ali je Borjan to odbranio i poslao loptu u korner.

22. minut: Prilika je sada bila za Mirka Ivanića, koji je pokušao iskosa da savlada golmana Radnika, ali su se Surduličani uspešno odbranili od opasnosti pred svojim golom.

19. minut: Sada je lopta bila ispred gola Crvene zvezde, Radnik je malo "pritisnuo" crveno-bele, ali bez nekog konkretnijeg udarca ka golu rivala.

17. minut: Utakmica je konačno nastavljena, nakon što je sporna parola uklonjena. Nismo videli šta je na njoj pisalo, pošto se nijednom nije našla u krupnom kadru. Komentatori sa Arene Sport kažu da je vezana za evropsku Superligu.

14. minut: I dalje prekid utakmice zbog parole na severnoj tribini. Čekamo rasplet.

10. minut: U poslednjih nekoliko minuta tempo je pao. Ne dešava se ništa preterano vredno pomena, trenutno se fudbaleri dve ekipe konsultuju sa svojim trenerima. Izgleda da je problem u nekim transparentima na severnoj tribini, zato je Đorđić prekinuo utakmicu.

5. minut: Zvezda nastavlja sa ogromnim pritiskom na gol gostiju, pokušao je Falčineli, ali nije uspeo da stvori priliku za nešto ozbiljniji udarac.

2. minut: GOL! Zvezda već vodi! Ipak nije bilo ofsajda, nije dirao loptu niko na putu ka golu posle udarca Milunovića, pa je Đorđić preinačio odluku i pokazao na centar.

1. minut: Prvi napad na utakmici su imali fudbaleri Zvezde, koji su već u prvom napadu uspeli da izbore korner. Zatresli su mrežu, ali je sudija Miloš Đorđić dosudio ofsajd na reakciju Dalibora Đurđevića.

Pre meča:

Kao što smo napomenuli, ovo će biti drugi susret Zvezde i Radnik u samo četiri dana, pošto su crveno-beli za vikend slavili u prvenstvu rezultatom 2:1. Ovaj protivnik im generalno leži, pošto su ga od 2015. godine pobedili u svakoj utakmici koju su odigrali. Meč će suditi iskusni Miloš Đorđić, a pobednik ovog dvoboja će u finalu igrati sa Vojvodinom ili Partizanom, koji se sastaju nešto kasnije u Novom Sadu.

Video: Stanković: Takmičenje gubi suštinu i žar, ukoliko nema ispadanja i kvalifikacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milentije

    21. april 2021 | 18:57

    Da li postoji neko ili nešto u ovoj AV-"državi" da zaustavi ovo nasilje nad zdravim razumom.Bilo bi me veeelika sramota da navijam za CZ...ali previše vas je nestvarno ostrašćeno,nepravdoljubivo.Tuga...tuga...tuga....

  • dragan

    21. april 2021 | 19:29

    Jadno i bedno gledanje užasnog fudbala i opet bednicima daje se pobeda e zato je zvezda užasan i bedan klub

  • Mire

    21. april 2021 | 17:07

    Bravo sudijaaaaaaa ! Prava SNS golčina .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA