≫ 

Šokantni gol, preokret, pa dva crvena kartona: Siti pobedio Aston Vilu u ludoj utakmici

Građani za korak bliži novoj tituli šampiona

  • 0
Manchester City, Sheffield Foto: Tanjug/AP

Bivši superligaš Mančester Siti za još tri koraka se približio matematičkoj overi titule u Premijer ligi posle pobede nad Aston Vilom u Birmingemu od 2:1 u 33. kolu.

U tvrdom i zanimljivom meču, sa dva isključenja na obe strane, gosti su demonstrirali silu i preokrenuli rezultat iako je Vila rano povela. Još se Pep Gvardiola nije zavalio u svoju stolicu, a Džon Mekgin je na pas Olija Votkinsa doveo domaćina u vođstvo u prvom minutu.

Ipak, kako je utakmica odmicala Siti je bivao sve sigurniji, dominirao u posedu i krčio put ka novoj pobedi. Sjajnu akciju Mareza i Bernarda Silve krunisao je u 22. minutu Fil Foden koji je stigao do sedmog pogotka u sezoni.

Građani su u 40. posle još jedne asistencije Bernarda Silve poveli preko Rodriga sa 2:1, a tik pred odlazak na odmor Džon Stouns je napravio glupost, faulirao Džejkoba Remzija i dobio direktan crveni karton posle asistencije iz VAR sobe. Čist.

Aston Vila je želela da iskoristi brojčanu prednost u nastavku i proba da dođe do boda, ali su ambicije ugašene vrlo brzo. Meti Keš je neoprezno sapleo Fodena i dobio drugi žuti u 57. minutu što je bio kraj utakmice.

Siti je do kraja držao posed i kontrolu u igri 10 na 10, povremeno pretio, ali nije mogao do još nekog gola.

Kevin De Brujne nije bio u sastavu, ali se Gvardiola nada da će ga imati na raspolaganju do nedelje kada se igra finale Liga kupa protiv Totenhema na Vembliju.

Aston Vila je uprkos porazu pružila večeras sjajnu lekciju iz defanzive i pokazala kako se brani od Gvardionog tima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA