"Finale da se igra na neutralnom terenu, a ne da kuglice odrede": Stanojević sumnjičav zbog žreba

Trener Partizana smatra da bi meč za trofej Kupa trebalo da bude odigran van Humske i Marakane

  • 19
aleksandar stanojević

Foto: youtube/partizan

Fudbaleri Partizana doslovce su se izborili za finale Kupa Srbije pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu u meču u kojem su morali dobro da se pobiju sa "lalama". Gol Svete Markovića je napravio razliku, a nakon meča trener crno-belih Aleksandar Stanoejvić je, između ostalog, poručio da bi finale sa Zvezdom trebalo da bdue odigrano na neutralnom terenu.

Domaćinstvo finala Kupa bi tek trebalo da bude određeno žrebom.

- Voleo bih da se igra na neutralnom terenu i da se ne izvlače kuglice, mislim da je najbolje da se igra na neutralnom terenu. da vidimo šta nam je potrebno nama kao klubu i meni kao treneru da osvojimo trofej.

O samoj utakmici, Stanojević je rekao:

- Prezadovoljan sam što smo ušli u finale, mislim da smo u kupu pobeđivali superligaše i danas smo igrali u Novom Sadu, mislim da smo zaslužili. Bila je egal utakmica, nismo bili nešto bolji, kontrolisali smo utakmicu. Utakmica je bila više takmičarska nego lepa za gledanje, igrači su pokazali karakter i čestitam im na tome.

Nedavno je Vladimir Stojković izjavio da bi voleo da selektor Dragan Stojković Piksi trebalo da dođe na "večiti" derbi da pogleda kandidate za nacionalni tim, a Stanojević je upitan o njegovom dolasku u Novi Sad ipak istakao jednog igrača.

- Sveta je igrao izvanredno, žao mi je što je bio na današnjoj utakmici, Nije imao mnogo šta da vidi. Nije bila baš utakmica za gledanje. Sveta je odigrao iznad proseka, neka bude da je njega video. Što se tiče Stojketa, on je herojski odbranio s povređenom nogom, branio je kapitenski, bilo je pitanje da li će moći da igra. Suma nije mogao da igra, kao i Slobodan Urošević koji je tražio izmenu, oseća se loše, ne znam da li su to posledice korone.

Na pitanje da nikad slabiji Partizan nije gostovao u Novom Sadu, Stanojević je pružio ironičan odgovor.

- Slažem se da smo danas bili izuzetno slabi, da nismo imali 10 šansi, da Vojvodina nije imala nijednu šansu. Ali da je ovo nikad slabiji Partizan, to su vrlo teške reči, ali verovatno pratite dugo fudbal... Nema ovde popravnog, igra se na rezultat, tako da sam presrećan. Igrali smo pre mesec dana na našem stadionu, pa možete da kažete i da tada nikad jači Partizan nije bio.

Na kraju je Stanojević povodom spekulacija o budućnosti Nenada Lalatovića istakao da bi u jednu ruku voleo da trener Vojvodine ostane u srpskom fudbalu, a u drugu da ne ostane.

- Ja ga izuzetno cenim, da ne budem patetičan posle meča, da ja sad nešto hvalim. To sam pričao i pre, da je on sjajan trener koji pravi rezultate i igrači mu napreduju. Direktni su i teško je s njima. Evo Vojvodina je treća, parirala je i prošle godine. Voleo bih da ostane, ali mu želim i da ode u neki veći klub preko, da zaradi neki lep novac, jer mislim da je ovde sve pokazao i da mu je vreme da negde dobije šansu u nekoj jačoj ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA