≫ 

"Superliga je apsolutno neophodna fudbalu": Laporta ne vidi drugačiji razvoj najpopularnije igre

Jasno je da prvi čovek Barse razmišlja na ovaj način zbog silnih dugova koje bi sanirao samo kroz ulazak u odabranu elitu

  • 2
Đoan Laporta Foto: AP/Tanjug

Prvi pokušaj osnivanja fudbalske Sueprlige na nivou Evrope je propao, ali ideja je i dalje živa kod inicijatora ovog projekta, poput vremešnog predsednika Reala Florentina Pereza, sve jače omraženog gazde Juventusa Andree Anjelija, ali i kod prvog čoveka Barselone Đoana Laporte.

Katalonac, koji je nedavno, posle pobede na izborima, ponovo preuzeo kormilo u Barsi poručio je nešto što se neće nimalo dopasti fudbalskom svetu i tradicionalnim navijačima.

- To je apsolutno neophodno. Najveći klubovi akumuliraju najviše finansijskih sredstava i moramo imati odlučujuću ulogu u tome kako će se deliti zarada. Mi jesmo za domaće šampionate i pričaćemo sa UEFA. Mislim da ćemo se sporazumeti. Potrebno nam je više resursa da bi ovo sada što imamo bilo onako kako treba da bude - izjavio je Laporta za stanicu TV3, što mu je inače prvo javljanje posle kraha Superlige, prenose španski mediji.

Vidimo i ovde da Laporta i dalje priča kao zastupnik evropskih superligaša, što samo govori o tome da ideja o formiranju kontroverznog takmičenja nije umrla.

Upitan zbog čega Barsa ne odustaje od Superlige, Laporta je odgovorio:

- Postojao je pritisak na neke klubove, ali ponuda i dalje postoji. Investicije su jako bitne, plate su veoma visoke i sve to. To mora biti uzeto u obzir koliko i rezultati.

Laporta govori iz ugla nekoga ko vodi klub koji je u velikim dugovima, i to je poptuno jasno, što je i potencirao predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

- Laporta je bio je pod velikim pritiskom finansijske situacije. Nasledio je to stanje, nije bio kriv što je situacija bila ovakva, pa je očigledno bio pod velikim pritiskom, ali je istovremeno, kao dobar pregovarač, obezbedio izlaz. Ako preplatite igrače, one koji vam ne onesu rezultat, to znači gubitak - poentirao je Čeferin, aludirao na brojne promašene investicije dva najveća španska kluba.

Video: Piksi o Superligi Srbije: Gledao sam neke multiprenose. No comment! Liga mora da se smanji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    22. april 2021 | 17:45

    apsolutno mora se prekinuti ova dosada

  • ratar

    22. april 2021 | 19:04

    Podrska za super ligu. Pa ko ne bi voleo da gleda svake nedelje derbije? Niko ne zeli da gleda bate - barsa... mislim da ce za par godina esl zameniti raspalu ls

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA