≫ 

Mesijeve brojke su nestvarne, dao je 25 golova 12. sezonu zaredom, Barsa "petardom" prišla lideru

Na Kamp Nou je "stradao" Hetafe - 5:2

  • 0
FC FK  Barcelona - Getafe

Foto: Tanjug/AP

Barselona je morala dobro da se pomuči u meču koji joj je bio "biti ili ne biti" u trci sa Realom i Atletikom za titulu, pobeda je bila imperativ, a na kraju laganih 5:2, mada su gosti dugo bili "u igri" da odnesu bod iz Katalonije.

Naime, posle VAR intervencije, Hetafe je iz penala došao do 3:2 u 69. minutu (preko Unala), a domaći su praktično strepeli do samog kraja, kada je Arauho, u 87. minutu, skratio muke Kumanovom timu.

Urugvajcu je direktno iz kornera asistirao Lionel Mesi, a koji minut kasnije Grizman je sa "bele tačke" pogodio za, na kraju ubedljivu pobedu favorita.

I ovaj meč je protekao u znaku sjajnog Mesija koji je sa dva gola upisao svoje ime u istorijske knjige Primere kao jedini igrač sa 25+ pogodaka u 12 uzastopnih sezona.

Nestvarno od Mesija!

 

Za goste je od starta igrao Nemanja Maksimović i imao je udela u prvom golu Hetafea, za 1:1 u tom trenutku, međutim na poluvremenu je zamenjen. Prvi deo meča završen je vođstvom Barse 3:1 uz po autogol na obe strane i dva gola fenomenalnog Argentinca.

Nastavak je, reskosmo, doneo neočekivanu neizvesnost gotovo do samog kraja zbog neoprezne reakcije defanzivca Barsa pre penala, ali je Kumanov tim ipak dovršio posao kraju kako treba i prišao Realu na dva boda, odnosno Atletiku na pet, uz napomenu da Katalonci imaju i meč manje.

Utakmica je počela špalirom za nove osvajače Kupa Kralja kojima su igrači Hetafea aplaudirali po izlasku iz svlačionice, i to u majicama sa porukom protiv evropske Superlige čiji deo je trebalo da budu i Katalonci. Njihov nesuđeni beg od UEFA je naišao na osudu fudbalskih autoriteta u Španiji pa je čak La Liga sa specijalnim logom koji je stajao na vidmom mestu u TV prenosu sve vreme, poslao poruku Kataloncima, ali i Realu i Atletiku za greh koji su počinili.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA