≫ 

Klubove koji su napustili Superligu tek čeka pakao: Plaćaju kaznu od 300 miliona evra!

Florentino Perez je izgubio bitku ali ne i rat

  • 5
Superliga Evrope Foto: Screenshot/Sky.de

Niko od klubova još uvek nije zvanično napustio Superligu, bez obzira na to što su klubovi izdali saopštenja u kom su naveli da istupaju iz iste. A postoji 300 miliona razloga zašto su još uvek deo projekta.

Svaki od klubova osnivača je potpisao ugovor prema kom će morati da plati ogromne penale ukoliko poželi da napusti projekat, a sada ih ta stavka iz ugovora i koči u zvaničnom istupanju.

Kako navode izvori bliski klubu, Florentino Perez je osetio nesigurnost prvenstveno kod klubova iz Engleske pa je zato i poželeo da ubaci ovoliku izlaznu klauzulu u ugovore svih klubova.

Takođe, ova cifra od 300 miliona evra se odnosi i na finansijera celokupnog projekta JP Morgan koji je pripremio nagradni fond od više od pet milijarde evra. Svakom klubu je za učešće sledovalo 350 miliona, ali zbog napuštanja klubovi će morati da plate približnu cifru.

Florentino Perez je u svojim intervjuima otkrio da je ugovor isti za sve, ali sada se prvi put pominje cifra od 300 miliona evropskih novčanica, što će svakom klubu predstaviti problem u toku ove pandemije korona virusa.

- Projekat Superlige će živeti sve dok klubovi koji su vezani ugovor ne plate penale - navodi izvor blizak UEFA-i, ali takođe navodi i da UEFA traži rešenje za klubove koji žele da istupe iz Superlige.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    23. april 2021 | 11:12

    Kako je pomenuti gospodin ( malo m ) predsednik Reala slefeća dva poteza su : Eliminacija Reala iz LŠ i diskvalifikacoja iz španskog fudbala. Onda neka presude mavijačo, i to oni uboh kojih se igra fudbal.

  • 👀

    23. april 2021 | 10:56

    A jaaao pa ode Real pod led totalno.

  • Jasna

    23. april 2021 | 16:08

    Iskreno mislim da oni nisu dobro predstavili ovu Superligu. Ako je to treabalo da bude nesto slicno ABA ligi i Euro Ligi u kosarci gde igraju bolji timovi iz pojedinih zemalja onda ne vidim razlog za ovakvu pompu. Jedino ako je to posebna liga gde ce oni da igraju izmedju sebe cele godine. Malo je sve konfuzno, jedino je bitno da su ogromne pare u opticaju i nekim klubovima se ovo cinilo kao izlazak iz dugova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA