UEFA neće izbaciti Real Madrid: Polufinale Lige šampiona se igra kao što je planirano

Čeferin i UEFA ipak nisu mogli ništa u ovom slučaju

  • 3
Florentino Perez Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija i Real Madrida će ipak odigrati polufinalne mečeve ovogodišnjeg ciklusa Lige šampiona, najavljeno je iz UEFA.

Nakon što je objavljeno da će Superliga početi od naredne sezone, kako je 12 klubova prihvatilo učešće odmah je krenulo nagađanje kakve će kazne pretrpeti od UEFA-e i FIFA-e.

Jedna od mogućih kazni o kojoj se pričalo, bilo je izbacivanje iz ovogodišnjeg polufinala Lige šampiona, što bi automatski značilo da će PSŽ postati prvak Evrope bez odigrane utakmice.

Međutim, iako je Čeferin ostavio prostor da ovaj meč ne bude odigran, reporteri Marke otkrivaju da UEFA nema moć da zabrani odigravanje i kazni Real Madrid, stoga će oni ipak biti u mogućnosti da igraju njihov meč, iako su jedini ostali u Superligi.

U svakom slučaju, dobićemo novog prvaka Evrope ove godine, jer je branilac titule Bajern ispao upravo od PSŽ-a u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Prvi meč između Reala i Čelsija će se igrati 27. aprila, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti Mančester Siti i PSŽ samo dan kasnije. Revanši su na programu sedam dana kasnije.

I sama UEFA je bila svesna koliko bi novca izgubila od TV prava i ugovora ukoliko bi došlo do presedana da se ne igraju polufinala i finale, pa je pribegnuto razumnom rešenju da se sezona završi kako je i bilo planirano.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. april 2021 | 14:58

    Rezime: Real postaje najbrži prvak Super lige.

  • Mire

    23. april 2021 | 22:37

    Nesme Uefa da izabci Real ! Slučajno ako pokušaju to značilo gašenje Uefe .

  • Ostoja

    23. april 2021 | 17:42

    Ako mu bude kazne dovoljno oštre i da zaboli za godinu ili dve biće novi pokušaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA