≫ 

Čeferin opet preti: Svi moraju da istupe iz Superlige inače nema Lige šampiona

Predsednik UEFA kaže da pravnici traže mehanizme da kazne 12 "odmetnika"

  • 3
Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/AP

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin nastavio je obračun sa klubovima koji su ostali u novoformiranoj Superligi Evrope.

Slovenac insistira da svi moraju da istupe iz takmičenja i ponovo dovodi u pitanje polufinalni okršaj Lige šampiona između Reala i Čelsija koji je na programu sledeće nedelje.

- Real, Barselona, Juventus i Milan moraju da odluče da li su u Superligi ili sa evropskim klubovima. Ako kažu da su Superliga, onda naravno da ne mogu da igraju Ligu šampiona - poručio je Čeferin.

Prvi čovek UEFA ne iskljućuje mogućnost kažnjavanja zvaničnika i vlasnika klubova koji su učestvovali u ideji o osnivanju Superlige, iako se većina tih klubova povukla posle samo 48 sati.

- Čekamo pravnu ekspertizu, kada budemo imali sve detalje izaći ćemo u javnost. Svi snose odgovornost za svoje postupke i moraće da se suoče sa posledicama. Moje mišljenje je da je velika razlika između klubova koji su priznali da su pogrešili i koji su napustili projekat i onih drugih koji znaju da ću im poručiti da je ovaj projekat mrtav, ali oni i dalje verovatno veruju u njega - pojasnio je Čeferin.

- Na sastanku izvršnog komiteta dogovorili smo se da se povežemo sa državnim savezima i ligama koje imaju ineters u ovoj priči. Sledeće sedmice ćemo videti šta je sledeći korak. Bilo bi dobro da vidimo šta mogu pojedinačne lige da urade, šta mogu da urade savezi, a šta UEFA - zaključio je predsednik UEFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    23. april 2021 | 20:56

    Ovaj čeferko postao vlasnik Uefe ! Svima preti ! Pitanje dana kada će sve članice Uefa okrenuti ledja Uefi . Uefa Mafija . Lopurdeeeeee

  • Putin R.S

    23. april 2021 | 21:56

    Sta im se bre preti?? Da je nekolicina manjie uticajnih klubova ovako nesto uradila bili bi kaznjeni izbacivanjem iz svih evropskih takmicenja, oduzimanjem bodova, selidbe u manje rangove, kaznjeni bi bili i savezi zestoko.

  • vaske

    24. april 2021 | 06:10

    E vala da hoce i UEFI neko na rep stati. Dosta je bilo njihovog bahatanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA