Superliga Evrope se raspada, sa Ostrva stiže poziv za formiranje Premijer lige I i Premijer lige II

Veliki zagovornik ovakvog sistema je trener Vest Hema, Dejvid Mojes

  • 0
Premijer liga trofej, Engleska Foto: Tanjug/AP

Iako planovi za formiranje Superlige Evrope na kraju ipak nisu sprovedeni u delo, na britanskom Ostrvu pojavile su se ideje o novom takmičenju, koje bi podrazumevalo da u njemu učestvuju svi iz ove zemlje, a ne samo najveći engleski klubovi.

Čovek koji je najveći zagovornik ove ideje je aktuelni trener Vest Hema, Dejvid Mojes, koji je za BBC otkrio da bi bilo lepo da se formira Premijer Liga II, te da se na taj način u čitavu priču uključe Seltik i Rendžers.

- Promena je potrebna na neki način. Mislim da je Premijer liga odličan proivzod, stvarno to mislim, a klubovi u vrhu stalno pričaju kako je previše utakmica u opticaju. Zašto onda ne bismo podelili sve na Premijer ligu I i Premijer ligu II? – pita se Mojes, koji je onda detaljno razradio sistem takmičenja.

On smatra da Velika Britanija treba da bude ujedina po pitanju fudbala, te da bi to samo dodatno povećalo kvalitet takmičenja.

- Zašto ne bismo mogli da pozovemo Seltik i Rendžers da učestvuju u Premijer ligi II za početak? Zašto ne povežemo Veliku Britaniju? Zašto Engleska i Škotska ne započnu zajedničku priču? Na taj način bi i klubovi iz Škotske mogli da uđu u Premijer ligu II, a zapravo na taj način bi dobijali više novca. Samo im treba dati šansu – rekao je Mojes.

Ovaj stručnjak se nada da bi se na taj način smanjio broj utakmica u najvišem rangu, jer smatra da oba nadmetanja u tom slučaju treba da imaju po manji broj ekipa.

- Zašto ne pokušamo da napravimo takmičenje koje će imati manji broj timova u njemu, možda da oduzmemo bar dva i sadašnjeg formata Premijer lige i stavimo ih u Premijer ligu II. Tako ćemo imati više slobodnih nedelja. Velikani imaju zgusnut raspored, tako da bi im bilo preteško da sve to uklope – zaključuje Mojes.

Video: Piksi: Nacionalni stadion jedan od razloga što sam pristao da bude selektor, imaćemo finale LŠ i LE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA