VAR može da te sačuva jednom, ali ne i dva puta: Liverpul u nadoknadi prosuo sve protiv Njukasla

Redsi su bili dominantni, ali su u poslednjim sekundama primili gol koji ih je koštao pobede

  • 0
Džo Vilok Foto: Tanjug - AP

Nisu se mogle na izbrojati sve moguće šanse koje je Liverpul imao danas protiv Njukasla. Iskoristili su jednu od uvodnih i to onu u trećem minutu, pa umesto da reše meč do te kobne nadoknade drugog poluvremena, oni su promašivali – sve. Kazna je stigla od Džoa Viloka, koji je zadao ozbiljan udarac Redsima u borbi za Evropu naredne sezone – 1:1 (1:0)!

Kao što smo rekli, tri minuta su bila potrebna Liverpulu da dođe do vođstva. Loša intervencija odbrane je uslovila da lopta dođe do Salaha, koji je iz okreta raspalio strašan volej i pocepao mrežu Njukasla. To je bio njegov 20. pogodak u sezoni, čime je postao prvi fudbaler Redsa koji je u tri različite sezone imao takav učinak.

Jedinu adekvatnu šansu su Svrake imale u 21. minutu, kada je Alison intervenisao na šut Šona Longstafa. Od tada su se pred golom Dubravke ređale šanse za Manea, Salaha, Žotu – sve promašaji.

U drugom poluvremenu je na samom početku Žoelinton pokušao da poravna rezultat, doduše bezuspešno, jer je Alison još jednom reagovao maestralno. Usledili su novi pokušaji Firmina, Salaha, pa i Robertsona i Milnera, ali danas kao da ništa nije htelo da uđe u mrežu Njukasla.

I onda je usledila ta šokantna nadoknada, obeležena novim VAR kontroverzama na Ostrvu! Kalum Vilson je prvo zatresao mrežu Liverpula, da bi pomenuti VAR studio odlučio da poništi taj pogodak zbog navodnog igranja rukom, što je bila krajnje sumnjiva i diskutabilna odluka na štetu gostiju. Ipak, kazna je stigla, pokazali su momci u crno-belom da zaslužuju taj bod, Džo Vilok je pronašao put do mreže i ostavio Jirgena Klopa u potpunoj neverici. Da li se to Liverpulu možda smeši Konferencijska liga UEFA?

Video: Piksi: Nacionalni stadion jedan od razloga što sam pristao da bude selektor, imaćemo finale LŠ i LE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA