≫ 

Bajern propustio šansu da overi 9. u nizu, Leva nastavio da juri Milera, Haland vuče Dortmund u LŠ

Verder posle sedmog vezanog poraza dospeo u opasnu zonu...

  • 1
Robert Lewandowski Foto: Tanjug/AP

Bajern je propustio prvu priliku da ozvaniči osvajanje devete uzastopne šampionske titule u Bundesligi, pošto je uspeo da izgubi od Majnca sa 2:1.

Domaćin, koji je u sjajnoj formi u poslednje vreme i dobrim rezultatima beži od zone ispadanja nakon dolaska danskog trenera Boa Svensona, iznenadio je šampione sa dva gola u prvom pouvremenu.

Već posle tri minuta igre mladi Džonatan Bukhart je doveo Majnc u vođstvo, a rastrzani Bajern dotukao je Šveđanin Kvajzon u 37.

Probao je Hansi Flik da razmrda ekipu u drugom poluvremenu, inače jak sastav koji je izveo sa svim zvezdama, ali Bajern je odigrao možda i najgoru utakmicu u Bundesligi ove sezone, pa je zasluženo poražen.

Jedino što je Robert Levandovski uspeo u 94. minutu da iskoristi grešku štopera Heka i stigne do 36. pogotka u sezoni. Još pet pogodaka mu fali da nadmaši velikog Gerda Milera, a za to ima još tri utakmice do kraja sezone.

Bavarci i dalje imaju deset bodova više od Lajpciga (tri kola pre kraja) uz meč više, a ukoliko njihov pratilac sutra pobedi Štutgart novu šansu da overe devetu vezanu "salataru" imaće 8. maja na svojoj Alijanc Areni protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Inače, u Nemačkoj posle ovog kola nastupa dvonedeljni karantin za klubove Bundeslige i Cvajte, a takmičenje (poslednja tri kola) se nastavlja posle 1. maja.

Majnc je ovom vrednom pobedom preskočio nekoliko pozicija na tabeli i sada je 13. izvesno siguran kao bundesligaš sledeće sezone.

U derbiju za Ligu šampiona, Borusija iz Dortmunda je savladala Volfzburg kao gost sa 2:0.

Blistao je najbolji napadač "Milionera" Erling Haland koji je u po jednoj situaciji u svakom od poluvremena pobegao odbrani Vukova i matirao nemoćnog golmana Kastelsa.

Drugi gol Norvežanin je dao u situaciji kada je Borusija imala igrača manje zbog isključenja Engleza Belingema, ali brojčana porednost na terenu nije pomogla Vukovima da preokrenu rezultat, pa im je treće mesto sada ugroženo.

Borusiji je prijao i ishod večernjeg meča u Leverkuzenu između Bajera i Ajntrahta, pošto je posle trijumfa "Farmaceuta" od 3:1 ugrožen plasman u Ligu šampiona i tima za koji nastupaju Filip Kostić i Luka Jović.

Do 70. minuta bilo je 0:0, a onda je Leverkuzen dodao gas i golovim Bejlija, Alarija i Demirbaja stigao do pobede, dok je utešni pogodak za goste dao Andre Silva.

Probleme bi posle pauze mogao lako da ima Verder iz Bremena koji je zabeležio sedmi uzastopni poraz u Bundesligi i to ubedljiv od 3:1 protiv Uniona u Berlinu.

Sva tri pogotka za domaćine dao je Finac Joel Pohjanpalo u drugom poluvremenu dok je u finišu Teodor Gebre Selasije postigao utešni pogodak za goste. Miloš Veljković nije bio u timu gostiju.

Frajburg i Hofenhajm su podelili bodove u zanimljivom okršaju klubova iz sredine tabele - 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Teelgraf.rs):

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    24. april 2021 | 18:48

    svakako su prvi a majncu trebaju bodovi da ne ispadnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA