≫ 

Niko kao Marko Nikolić: Srpski trener u 2021. godini ima 11 pobeda iz 11 utakmica!

Velike stvari radi bivši trener Rada, Vojvodine i Partizana u Rusiji

  • 6
Marko Nikolić Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik, rezultati.com

Marko Nikolić je hit u ruskom šampionatu i njegova Lokomotiva, logično, koja pod palicom srpskog trenera punom parom grabi ka samom vrhu tabele šampionata najprostranije zemlje sveta.

Naredno kolo daće odgovor na pitanje da li je moskovski tim kadar za najveći mogući iskorak, da se u potpunosti uključi u borbu za trofej, s obzirom na to da je naredni rival i onaj najteži - lider i šampion Zenit.

Ono što Nikolića i sve u Lokomotivi pred taj meč može da raduje je izuzetna forma u kojoj se nalazi tim - čak 11 pobeda u 11 takmičarskih utakmica u 2021. godini!  Od 11 pobeda tri su bile u okviru Kupa, dok su sve ostale upisane u okviru šampionata gde je Lokomtoiva sada na visokoj drugoj poziciji, pet bodova ispred Spartaka u borbi za Ligu šampiona.

Podsetimo, Nikolić je uveo Lokos i u finale Kupa Rusije nakon autoritativne pobede nad gradskim rivalom CSKA - 3:0.

Marko Nikolić Foto: TV Arena Sport / Printscreen

Nijedan trener u Rusiji se ne može pohvaliti takvim nizom pobeda u Evropi, možda samo Dejan Stanković sa Zvezdom i još tek retki, ali napraviti ovakvu seriju u zaista zahtevnoj i teškoj ruskoj ligi je potvrda da i trener i ekipa rae fenomenalan posao.

Sada je lako Srbinu, sada je lepo biti Marko Nikolić u Rusiji, ali je sve bilo drugačije, sećamo se,  pre nešto manje od godinu dana kada je naš stručnjak "na nož" dočekan i od medija i od navijača, sa ogromnom skepsom i pitanjem - ko je taj Marko Nikolić?

Morao je Nikolić isprva a se bori i sa tim pritiskom, koji je delimično uspeo da skine sa sebe kada je ekipi obezbedio prolaz u Ligu šampiona, a sada, posle sjajnog niza rezultata, ni najveći njegovi kritičari ne mogu mu naći manu.

Možemo samo zamisliti koliko će mu vrednost porasti ako kojim slučajem uspe da skine sa trona Zenit do kraja sezone.

Ne čudi otud što sada, nakon potvrde kvaliteta u Rusiji, srpskog trenera mnogi vide u nekoj od najjačih liga Evrope gde mu je svakako i mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeljaCZV

    25. april 2021 | 15:02

    Kao zvezdaš kažem - svaka čast ! Ne treba uopšte da osporavamo uspehe naših trenera jer se tako nikada naš fudbal neće podići na viši nivo.

  • Malbrank

    25. april 2021 | 15:45

    Pa kad zna čovek. Svaka čast!

  • prica se da ce

    25. april 2021 | 19:57

    da preuzme selekciju nemacke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA