Ugledni časopis objavio listu 100 najboljih igrača PL: Samo jedan fudbaler iz Srbije ostavio trag

Možemo reći da su neki srpski fudbaleri (ne)opravdano izostavljeni sa ovog spiska

  • 5
Nemanja Vidić Foto: MN Press

Koga god u Mančesteru da zapitate da vam kaže ko je bio najveća stena u odbrani Junajteda, svi će vam reći da je to Nemanja Vidić, koji je sa klubom sa “Old Traforda“ osvojio ukupno pet titula, a baš on bio je kapiten kada su Đavoli poslednji put podigli trofej u Premijer ligi.

No, ni to nije bilo dovoljno da se proglasi za najboljeg štopera u istoriji ovog takmičenja. A takvog su mišljenja bili mnogi koji su sa njim nastupali u nekom delu svoje karijere. Način kojim je Nemanja komandovao odbranom bio je zaista fascinantan.

Redovno je biran u najbolji tim godine u Engleskoj, a u dve sezone (2008/09, 2010/11) bio je najbolji igrač lige. Međutim, ugledni fudbalski magazin “442” ga je na svojoj listi najboljih u istoriji Premijer lige stavio tek na 21. mesto. A ono što dodatno frapira jeste da je on jedini Srbin na spisku.

- Dolazak Rija Ferdinanda 2002. godine na "Old Traford" je bio ogroman, ali slika je bila nekompletna dok 2006. godine za samo 7 miliona funti nije stigao Vidić. Junajted je otkrio još jednog lidera bez vidljivih mana i ljubimca navijača. Srbin je i dalje jedini defanzivac u istoriji koji je dva puta bio najbolji igrač sezone – piše u ovom tekstu, a tri štopera se nalaze ispred njega.

Na 20. poziciji nalazi se nekadašnji kapiten Mančester sitija, Vensan Kompani, koji je nakon dugog boravka među Građanima odlučio da se vrati za Anderleht. Kapa dole Belgijancu, ali sumnjamo da je njegov kvalitet veći od onoga koji je posedovao svojevremeno srpski fudbaler. Na 13. mestu našao se Rio Ferdinand, dok je kao 12. završio Džon Teri. Sam ser Aleks Ferguson je 2010. godine jasno istakao da mu je srpski fudbaler favorit između Rija i Nemanje.

Na listi se uz to nalaze igrači poput Breda Fridela, Stena Kolimora, Andreja Kančelskisa, Emila Heskija, Diona Dablina i Davida Batija, ali nije bilo mesta za još nekoga iz Srbije. Možda je pomalo nepravedno zaboravljen Branislav Ivanović, koji je sa Čelsijem uzeo tri titule ili Nemanja Matić koji je urezan u engleski fudbal već duže vreme.

Na prvom mestu našao se legendarni Tijeri Anri, prati ga Kristijano Ronaldo iz vremena kada je nastupao za Mančester junajted, a treće mesto pripalo je najboljem strelcu ikada – Alanu Šireru. Vejn Runi na četvrtom i Erik Kantona na petom mestu su kompletirali ovu večnu listu.

Video: Buač: Hteli smo, ali pitao se nešto i Partizan! Ne smemo da dozvolimo da nam se ponavljaju greške!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajdemi

    26. april 2021 | 18:59

    Vidic je najbolji centralni bek u istoriji PL to svi znaju a druga je stvar sto gladaju drugacije

  • Smesno

    26. april 2021 | 16:07

    Nemanja Matic nije medju 100 srpskih najboljih svih vremena a kamoli u PL.

  • Boske100

    26. april 2021 | 15:59

    VIDARAAAAAAAAA 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA