Nagelsman zvanično u Bajernu: Oboren svetski rekord za transfer jednog trenera!

Lajpcig će dobiti 25 miliona evra na ime obeštećenja

  • 0
Julijan Nagelsman Foto: AP/Tanjug

Nemački fudbalski gigant Bajern iz Minhena ozvaničio je najveći transfer ovog leta, Julian Nagelsman od naredne sezone će voditi ovu ekipu! Ugovor je potpisan na pet godina, a stupiće na snagu od 1. jula 2021.

Hansi Flik je već najavio odlazak iz Bajerna na kraju sezone, u neku ruku moglo se i očekivati jer mnogi njega vide kao naslednika Joakima Leva na klupi Nemačke reprezentacije.

Njegova zamena u Bajernu, Nagelsman važi za jednog od najtalentovanijih trenera u svetu fudbala. Ima samo 33 godina, a iza sebe ima neverovatne rezultate u nemačkoj ligi.

Pre samo četiri godine poneo je epitet najboljeg trenera u Nemačkoj, a prethodne sezone je vodio svoj RB Lajpcig do polufinala Lige šampiona.

 

Ove sezone je sa Lajpcig uspeo da dođe do druge pozicije u Bundesligi, dok ga u petak, 30. aprila očekuje polufinalni meč Kupa Nemačke protiv Verdera iz Bremena.

Za Nagelsmana se već dugo spekulisalo gde bi mogao da nastavi karijeru, dovođen je u vezu sa Liverpulom, u skorije vreme sa Totenhemom, ali i nemačkom reprezentacijom nakon što je Lev najavio odlazak.

Ipak, ova priča je dobila svoju završnu fazu, Bajern je bio najbrži ali i najkonrektniji, pa će u transferu vrednom 25 miliona evra ovaj mladi trener postati novi trener Bavaraca.

Ovo je inače i svetski rekord kada je u pitanju transfer jednog trenera. Do sada je rekord bio transfer Andre Viljaš Boaša iz Porta u Čelsi za 15 miliona, a treći je bio prelazak Brendana Rodžersa iz Seltika u Rendžers za 10 miliona evra.

Interesantno je da je za Nagelsmana i Lajpcig platio obeštećenje kada ga je pre nekoliko godina doveo iz Hofenhajma za 5 miliona evra.

Video: Perišić poklonom oduševio navijača na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA