Mesi je "rođen" pre tačno 16 godina, tad je dao prvi gol za Barsu posle lob pasa Ronaldinja

Bio je to početak možda i najveće fudbalske karijere jednog igrača u istoriji

  • 8
lionel mesi Foto: youtube/fcbarcelona

Ikona fudbala Lionel Mesi (33) predstavio se svetu 2005. godine, tada kao 17-godišnjak, golobradi, dugokosi Argentinac, koji je nestrpljivo čekao da ga Rajkard uvede u igru, da konačno pokaže da je stasao za seniorski fudbal pošto je "prešao igricu" u mlađim kategorijama. Bio je spreman da ga svet upozna.

A na terenu, as do asa u Barsi, Ronaldinjo prvi među njima, brazilski maestro koji je te večeri rešio: uradiće sve samo da mali Leo postigne prvenac.

Ekipa Albasetea je bila na drugoj strani, idealan rival da se Argentinac razigra i proslavi, da digne navijače na noge. I onda, negde u završnoj fazi utakmice proradila je konekcija Ronaldinjo - Mesi.

Pre toga, ipak, valja se podsetiti da je Mesiju poništen gol jer se našao u ofsajdu na lob pas Ronaldinja. Nikakav problem - Ronaldinjo je novim lobom Mesiju omogućio da se opet nađe "oči u oči" sa golmanom Albasetea.

Posle loba Ronaldinja, i Mesi je, poput najboljeg učenika, uradio isto što i njegov slavni saigrač - lobovao je golmana i postigao svoj prvi seniorski gol za Barsu. U tom trenutku bio je i najmlađi strelac u istoriji kluba. Posle je taj rekord oboren, ali niko nikad nije uradio ništa slično, ni približno u katalonskom klubu kao što je to Mesi za svojih 16 godina u ekipi. Postao je besmrtan.

Suvišno je ovde pričati šta je sve osvojio, koliko je golova postigao, kakve je golove davao...

Ovde samo uživajte u prisećanju na začetak možda i najveće fudbalske karijere u istoriji ove igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi GOAT

    1. maj 2021 | 12:04

    Ne možda,nego sigurno najveća fudbalska karijera u istoriji kao i najbolji igrač u istoriji.Kao jedan u nizu dokaza zašto je najveći ikada je i to da on ove sezone igra jednu od najlosijih sezona u svojoj karijeri,a opet je najbolji od svih ,pa je čak i u konkurenciji za zlatnu loptu.GOAT!!!

  • Dejan

    1. maj 2021 | 13:50

    Mozda i jeste najbolji ali meni je Ronaldinjo bio Bog fudbala

  • Kale

    1. maj 2021 | 14:45

    Najbolji igrač u istoriji fudbala, fantastičan je i pravo uživanje je gledati ga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA