≫ 

Siti dao dva gola za 83 sekunde, sad čeka poraz Junajteda pa da već u nedelju proslavi titulu

Strelci za Gvardiolin tim na "Selhurstu" Aguero i Tores

  • 0
FK FC Kristal Palas - Mancester Siti, Foto: Tanjug/AP

Nema više dileme, nema je već dugo - pitanje je vremena samo kada će Mančester siti i matematički osigurati titulu prvaka Engleske.

"Građani" su sada nikad bliži tom cilju, mogu slaviti već u nedelju, jer su u subotu savladali Kristal Palas u gostima 2:0 (0:0) i tako pobegli najbližem rivalu Junajtedu 13 boova. Kako je do kraja sezone ostalo još četiri kola, jasno je da ako "Đavoli" izgube od Liverpula sutra, nebeskoplavi deo Mančestera će moći da vadi šampanjac iz kible i slavi osvajanje još jedne krune.

Posle nešto slabijeg prvog poluvremena, u drugom je Siti postavio stvari na svoje mesto, zaigrao onako kako ume, napadački, silovito, a kruna je stigla preko Serhia Aguera i Ferana Toresa koji su golove psotigli u razmaku od 83 sekunde.

Posebno je upečatljiv bio pogodak Sitijeve ikone Aguera koji će biti deo još jedne šampionske postave u verovatno poslednjoj sezoni u klubu kojem je verno služio punih deset godina. Sjajno je Aguero iskontrolisao loptu koja mu je došla sa boka u toj situaciji, desnom je sve odradio, sve u trku, pa šut pod prečku - prijem i udarac, savršen gol!

FK FC Kristal Palas - Mancester Siti, Foto: Tanjug/AP
FK FC Kristal Palas - Mancester Siti, Foto: Tanjug/AP
FK FC Kristal Palas - Mancester Siti, Foto: Tanjug/AP

Nije dugo prošlo, mreža golmana Kristal Palasa se ponovo tresla, i tada je Tores bio egzekutor, potvrdivši još jednom vrhunsku formu u poslednje vreme. Imao je, doduše, i malo sreće Španac, loptu koju je poslao sa nekih 17 metara, prošla je kroz noge defanzivcu Palasa, poremetila golmana i odsela u mreži.

Sve je sa tim golom bilo rešeno po pitanju pobednika, a moglo je i ubedljivije da bude u korist Sitija.

Sterling je pogodio stativu, Benteke je sa gol-linije skinuo loptu posle jednog kornera, Tores je bio tek za koji centimetar neprecizan u još jednoj izglednoj šansi...

Na drugoj strani, domaći tim je iskreirao tek nešto što se i ne može naszvati šansom. Bila su to dva mlaka udarca Luke Milivojevića koji nisu bili apsolutno nikakva opasnost po mrežu gostiju.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA