Žrtvovao sam se za bolju budućnost: Milivojević objasnio zašto se više neće vratiti u reprezentaciju

Srpski fudbaler ističe da je bilo određenih problema na relaciji sa rukovodstvom Saveza

  • 5
FK FC Everton - Crystal Palace Foto: Tanjug/AP

Već duge četiri godine se Luka Milivojević nalazi u Premijer ligi, u međuvremenu je postao kapiten Kristal Palasa, ali je takođe napustio reprezentaciju Srbije zbog neslaganja sa rukovodstvom. Sve to bio je povod za razgovor sa ostrvskim sajtom Insajd Fudbal, a pre svega je obratio pažnju na 150 odigranih utakmica u Engleskoj.

I kako stvari stoje – Luka nema nameru da se vraća u reprezentativni dres. To je njegova konačna odluka, ma kakav bio razvoj situacije u mesecima koji nam predstoje. Ali nada se da će doći dobra vremena za srpski fudbal.

- To je bila moja konačna odluka. Imao sam problem sa bivšim predsednikom Saveza, Slavišom Kokezom. Hajde da kažemo da sam se možda žrtvovao za budućnost, za bolje sutra, da se nikada ne bi dogodilo drugim igračima šta se meni dogodilo. Nadam sa da će se uskoro srpskom fudbalu dogoditi dobre stvari – rekao je Luka.

On je početkom marta rešio da se oprosti od dresa sa samo 29 godina, iako su pred njim još neke potencijalno velike godine igranja, a uz to bi imao određeno iskustvo. Međutim, kaže da mu je u Premijer ligi lepo i da oseća dosta samopouzdanja na terenu.

- Jako je lepo što sam ovde pet sezona. Sviđa mi se liga. Veoma je teška i takmičarski nastrojena. Osećam dosta samopouzdanja poslednjih sezona. Teško je porediti mene sada i kada sam bio u Olimpijakosu. Prošlo je četiri, pet godina od tada. Drugačija liga, drugačiji stil, ambicije. Nije mi baš lako da uporedim – rekao je Milivojević.

U Palasu je postao ekspert za penale, pored toga što je kapiten tima. Roj Hodžson mu je ukazao poverenje, a ovaj je uzvratio na najbolji mogući način.

- Izveo sam nekoliko penala u Srbiji, dok sam igrao za Crvenu zvezdu, a posle toga ih nisam izvodio. Jer su u Zvezdi, Anderlehtu i Olimpijakosu tu bili igrači, desetke ili napadači, koji su izvodili penale. I bili su uspešni u tome. Nikada nisam dobio priliku da izvodim penale. Kada sam došao ovde trebalo im je da neko izvodi penale i, jedan po jedan, postao sam uspešan – istakao je Luka.

Iako nikada lično nije upoznao Novaka Đokovića, naš fudbaler kaže da bi to rado voleo da učini. Kaže da jako voli da igra tenis u slobodno vreme.

- Nisam nikada upoznao Đokovića, ali volim da igram tenis mnogo. Igram ga kada sam na odmoru. Moram da kažem da je Đoković jedan od najvećih sportista u našoj istoriji. Imam veliko poštovanje za njega i kao sportistu i kao osobu. Voleo bih da nam se jednog dana putevi sretnu. Voleo bih da odigram neki meč protiv njega iz zabave. Mnogo ga poštujem, jedan od najboljih iz naše zemlje – zaključio je Milivojević.

Video: Trubači svirali Gobeljiću Došao je i taj dan...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    1. maj 2021 | 20:30

    Ne jedan od najbolji,nego najbolji sportisa u istoriji srpskog sporta!

  • Jović

    2. maj 2021 | 00:41

    Da li je moguće da za Luku Milivojevića nema mesta u reprezentaciji. Koji bre Lukić,koji bre Milinković- Savić. I kod Piksija bi trebalo uz Tadića bar Milivojević i Ljajić ili Sulejmani. Nadajmo se boljem krenulo je na bolje i nije vreme za podele. Poz sa Severa.

  • Somi

    1. maj 2021 | 21:48

    Nema on mesto za repku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA