Čelsi sve bliži Ligi šampiona, a Mitar ispadanju u Čempionšip: Fulamu glave došao odlični Haverc!

Nemac sa dva gola približio Plavce mestu među najboljim klubovima Evrope

  • 3
Aleksandar Mitrović Foto: Tanjug / AP

Deluje da imamo sve putnike za Čempionšip iz Premijer lige! Fulam nije mogao da napravi čudo protiv Čelsija, čime je svoje šanse za opstanak sveo samo na teoretski nivo. Sa druge strane, Plavci su pobegli Čekićarima na šest poena prednosti na četvrtom mestu i sve su bliži mestu u Ligi šampiona – 2:0 (1:0)!

Danas se pobeda Čelsija nije dovodila u pitanje. Iako je Fulam pokazao želju i imao je deset udaraca ka golu domaćina, još jednom je u prvi plan izašla njihova krajnja neefikasnost. Opet je Parker odlučio da Mitrović krene meč sa klupe i opet mu se to obilo o glavu. Videćemo da li će ovaj stručnjak uopšte zadržati svoje mesto među Kotidžersima posle razočaravajuće sezone.

Danas je Haverc bio taj koji je presudio ekipi Fulama. Već u desetom minutu kompletirao je brzopotezan napad Čelsija, lepo se snašao u kaznenom prostoru gostiju i prosledio je loptu u nebranjeni deo mreže. Tako lako se sve činilo.

I drugi gol je došao posle dobrog snalaženja, ali ovoga puta na ivici kaznenog prostora. Bunili su se gosti, tražili su navodni ofsajd, ali je svaka dalja provera potvrdila da je Nemac u pravom momentu istrčao napred i tako izbacio poslednju liniju Fulama iz takta.

Imao je do kraja Čelsi još koju šansu za gol, treba istaći da je Havercu još jedan pogodak poništen u 17. minutu utakmice, tako da je Nemac današnji meč mogao da zapamti i po het-triku. Bilo kako bilo, može se reći da je to bila laka i rutinska pobeda za tim sa “Stamford Bridža“.

U ranijem terminu, Lids je razočarao svoje navijače. Brajton je uspeo da dođe do zlata vredne pobede (2:0), kojom je faktički obezbedio opstanak u najvišem rangu takmičenja, ako se to uopšte dovodilo u pitanje. Gros je bio strelac u 14. minutu, a Velbek u 79. minutu za tim sa juga Engleske.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Zagrljaji i muški poljupci: Lalatović i Stanković posle meča koji je odlučio šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    1. maj 2021 | 20:48

    nije mi jasno zasto strucnjaci iz evropskih fudbalskih velikana primaju platu a ne vide koliki je potencijal strasni drugoligaski centarfor mitrovic

  • G8vob

    1. maj 2021 | 20:49

    Hoce li I Nk partizai ispasti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA