≫ 

Vatromet u Rimu: Marušić postigao presmešan autogol, Lacio na kraju jedva izvukao živu glavu

Na kraju sedam pogodaka i mnogo drame, iako se nije činilo da će biti tako

  • 0
FK Lacio, Žoakin Korea Foto: Tanjug / AP

Fudbal nekada piše drame, a jedna takva viđena je ovog ranog popodneva na Olimpiku. Činilo se da Lacio klizi ka ubedljivoj, laganoj pobedi protiv Đenove, a onda se sve zakomplikovalo u bukvalno 60 sekundi. Sreća je ipak ostala na strani Sergejeve ekipe, pa samim tim i pobeda, ali će odbrana morati da se popravi, ne bi li se napalo mesto u Ligi šampiona – 4:3 (2:0).

Videli smo u Rimu sve – od lepih pogodaka, pa do onih manje lepih, ali meč je definitivno obeležio zaista smešan, pa i čudan autogol koji je postigao Adam Marušić. Tek što je počelo drugo poluvreme, fudbaler Lacija je potrčao da izbaci loptu iz kaznenog prostora, koja je išla po zemlji, a zapravo je petom uspeo da je prosledi u sopstvenu mrežu.

Prethodno je domaća ekipa preko Žoakina Koree u 31. minutu i Ćira Imobilea, a odakle nego sa bele tačke u 43. minutu utakmice došla do velike prednosti. U tim momentima sve je delovalo bajno za Lacijale, koji su uputili čak osam udaraca u okvir gola u uvodih 45 minuta.

Međutim, ni autogol Adama Marušića nije mnogo uzdrmao ekipu Sergeja Milinković-Savića, koji danas nije imao istaknut učinak. Naprotiv, samo minut nakon velikog kiksa, Luis Alberto se potrudio da vrati Laciju zalihu od dva gola, a Korea je u 56. minutu nagovestio da bi ovo mogla da bude izuzetno laka pobeda za domaći sastav.

No, nije baš tako razmišljala Đenova, koja je danas igrala samo za čast, pošto rezultatski ne može da se uključi ni u borbu za Evropu, pa ni da ispadne iz takmičenja. Koliko u 80. minutu je dvadesetdvogodišnji, Đanluka Skamaka uspeo da vrati Đenovu na 4:2, da bi nepun minut kasnije još jedna lopta završila u mreži Lacija. Ovoga puta je gol bio delo Eldora Šomurdova na asistenciju hrvatskog igrača, Milana Badelja.

Poslednjih deset minuta je uistinu bilo dosta tenzično. Podelio je Pjero Đakomeli po jedan žuti karton na obe strane, a Đenova ipak nije uspela da stvori konkretniju priliku kojom bi došla do četvrtog gola i konačnog poravnanja.

Ovako, rezultat na semaforu je ostao 4:3, Lacio je pobedom izbio na šesto mesto na tabeli sa dva boda manje od četvrtoplasiranog Napolija i petoplasiranog Juventusa. San o Ligi šampiona još živi, naročito uzimajući u obzir da je u opticaju još 15 bodova, odnosno pet utakmica. Možda se sve bude rešavalo u poslednjem kolu. Sa druge strane, Đenova je sada na 13. poziciji ima 36 poena, odnosno pet više od zone ispadanja.

Video: Bivši košarkaš Zvezde sa ženom skupljao smeće koje je ostalo iza izletnika u Zvezdarskoj šumi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA