Srbi slavili širom Evrope, titule za Kolarova, Tadića i Mladenovića

Ajaks, Inter i Legija su ovog vikenda obezbedili prva mesta u svojim šampionatima

  • 1
ajaks Foto: instagram/afcajax

Sve je gotovo, Inter, Ajaks i Legija su šampioni, ponovo.

Doduše, milanski klub prvi put posle 11 godina, dok holandski i poljski velikan to sada već rade redovnije. Ovo je Ajaksu bila treća vezana titula, 35. ukupno, a Legiji druga uzastopna, i 15. u istoriji.

Pehar slave i tri srpska reprezentativca, Tadić sa Ajaksom, Mladenović sa Legijom i Kolarov sa Interom, s tim da su prvopomenuta dvojica dala daleko veći doprinos rezultatima svojih ekipa, nego iskusni levi bek koji je, kako se priča, blizu preska u Zvezdu.

Tadić je danas bio dvostruki asistent u glatkoj pobedi "Kopljanika" nad Emenom 4:0, kojom je i matematički potvrdio prvo mesto ispred PSV-a.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by AFC Ajax (@afcajax)

Legija je još u subotu završila priču za ovu sezonu, obezbedila titulu remijem sa Vislom, a s obzriom na to da je egal bio i u meču drugoplasiranog Pogona i Varte, rešeno je pitanje prvaka za ovu sezonu.

Legija dva kola pre kraja ima deve bodova viška ispred Pogona.

Milanski Inter je dočekao dobre vesti sa meča Sasuolo - Atalanta, završen egalom 1:1, te je na taj način prvi pratilac Konteovog tima ostao sad i bez matematičkih šansi da sustigne lidera.

Tako su "neroazuri" došli do tofeja na koji su čekali duže od decenije, i kojim su konačno prekinuliviše godišnju dominaciju Juventusa Serijom A.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Inter (@inter)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA