Da li su navijači Junajteda učinili najveću uslugu Liverpulu u istoriji njihovog rivalstva?

Sve je u rukama FA, mada su pravila jasna...

  • 0
Mančester Junajted, fanovi protest Foto: Tanjug/AP

Najveći derbi engleskog fudbala, meč između Mančester junajteda i Liverpula, nije odigran u nedelju popodne zbog nereda navijača domaćeg tima ispred Old Traforda!

Kao što to verovatno već i znate, navijači Junajteda su probili zaštitne mere i upali su na teren stadiona kao vid protesta protiv porodice Glejzer, a u incidentima pored stadiona stradala je i policija.

Klub se nedugo zatim obratio zvaničnim saopštenjem i poručio da je derbi odložen, ali trenutno niko ne zna kada će se odigrati. Međutim, ukoliko se budu gledala striktna pravila, isti ne bi trebalo ni da se održi.

Naime, poznati novinar Tankredi Palmeri je na svom Tviter nalogu podelio detalj iz pravila takmičenja koji kaže da bi Liverpul trebalo da dobije ovaj meč sa 3:0, a da se Junajtedu pritom oduzmu još tri boda.

- Odluka FA će biti politička, mada u takvoj situaciji to bi obično bila rutinska presuda - navodi Palmeri.

Ukoliko se njegove tvrdnje obistine, navijači Junajteda bi verovato učinili najveću uslugu Liverpula u istoriji njihovih duela. Jer, Redsima gori pod nogama, imaju sedam bodova manje od Čelsija i tri boda protiv Junajteda su im pod moranje.

Kako igraju, teško da bi do njih došli na terenu. Za "zelenim stolom" to bi im bio sjajan poklon na četiri kola do kraja šampionata.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA