≫ 

Severna Koreja odustala od Svetskog prvenstva u fudbalu!

Zvaničnici fudbalskog saveza ove komunističke zemlje ističu da se povlače iz daljih kvalifikacija zbog straha od korona virusa

  • 7
Fudbalska reprezentacija, Severna Koreja Foto: Profimedia/AFP

Severna Koreja je obavestila vlasti da njen tim planira da ne učestvuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u fudbalu sledećeg meseca, koje će se održati u Južnoj Koreji, zbog straha od korona virusa, saopštila je danas fudbalska asocijacija Južne Koreje.

Severnokorejska fudbalska asocijacija (PRKFA) poslala je u petak pismo Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC) u kome je navela da njen tim neće učestvovati u drugom krugu kvalifikacija, izjavio je portparol Korejske fudbalske asocijacije (KFA) Li Ðae-čul, preneo je Rojters.

AFC je tražio od Severne Koreje da razmotri svoju odluku, dodao je on.

Odluka Severne Koreje da ne učestvuje u kvalifikacijama za Svetski kup doneta je mesec dana nakon što je ta zemlja saopštila da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, takođe zbog straha od korona visrusa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    3. maj 2021 | 18:39

    Neće da igraju a prvaci sveta u fudbalu pobedili Brazil 6~0, prokleti komunizam laž prevara bili prvaci sveta svašta koji ludaci...

  • Toma

    3. maj 2021 | 19:00

    Baš šteta što su odustali, inače bi osvojili svetsko prvenstvo 😂😂

  • Pele

    3. maj 2021 | 18:42

    Severna Koreja i Belorusija države dno dna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA