Odrastao u faveli, postao Imperator, a sad i večna legenda Marakane: Ridao je kao dete kad je to čuo

Adrijano će ostaviti svoj otisak stopala na najčuvenijem stadionu na svetu

  • 0
Adrijano, favele Foto: Instagram/adrianoimperador

Fudbal piše romane! I to neke od najlepših. Ova igra, pre nego što su moćnici i bogataši uspeli da je preotmu, bila je igra za sirotinju, nešto što je svako dete igralo na ulici i sanjalo da će jednog dana kada poraste postati prvak sveta i osvajati najvažnije pehare i nagrade.

Takav san sanjao je i Brazilac Adrijano, jedan od najboljih napadača koje je svet video u 21. veku. Odrastao je u jednom od najsurovijih mesta za život na celom svetu, u zloglasnim favelama Rio de Žaneira, gde vam život svakog dana može biti u opasnosti.

I dok je kao bosonogi dečak šutirao krpenjaču sa ostalima, sanjao je da će postati reprezentativac i da će svojoj zemlji doneti najveću radost. I uspeo je, istrgao se faveli iz "čeljusti kriminala i narkotika" u koji uvuče većinu njenih stanovnika još od malih nogu.

Postao je jedan od najboljih napadača koje je Brazil imao, ponikao je u Flamengu, najpopularnijem klubu u Brazilu, čiji je dom na čuvenoj Marakani. Kasnije se proslavio u Interu, a sa reprezentacijom Brazila je igrao u čuvenoj generaciji sa Ronaldinjom, Ronaldom, Kakom i činio jedan od najjačih napada koji je ikad viđen u fudbalu.

Sada, kada je završio sa svojom igračkom karijerom, često se vrati u favelu i bude sa svojim rođacima i prijateljima koji su ostali tamo. Da je ponosan na to odakle je, da se ne stidi favele, vidi se i po sjaju u njegovim očima kada se nađe sa starim prijateljima, ili kada se seti kupanja u buretu, spremanja roštilja na ciglama...

Sa 39 godina i već nekoliko godina penzije, Adrijano je dočekao i da postane član "kuće slavnih" na Marakani! Otisak njegove noge biće zauvek istaknut na najlegendarnijem stadionu na svetu, pa će tako Imperator, kako su ga prozvali, ući u uži krug odabranih igrača, kao što su legende poput Pelea, Garinče, Ronalda i Ronaldinja.

- Presrećan sam. Ovo je oduvek bio moj san - rekao je Adrijano novinarima kada su ga pozvali.

Na svom profilu na Instagramu objavio je i emotivne slike kako se rasplakao kada je čuo informaciju da će biti uvršten u kuću slave Marakane.

Video: Igrač iz beton lige izveo ludačke makazice na treningu: Potez na kom bi mu i Ronaldinjo aplaudirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA