Kolika je veličina Murinjo: Akcije Rome za par minuta porasle za 26%, prognoze su da će još ići gore

Portugalski stručnjak doneo je i velike benefite italijanskom klubu na berzi

  • 0
Jose Mourinho, Žoze Murinjo Foto: Tanjug/AP

Ko se nadao da će Žoze Murinjo preuzeti neki klub još tokom današnjeg dana. Ništa nije upućivalo na to da će Portugalac tako brzo pronaći novi angažman na klupi i to u Romi, iako je već od ranije bilo poznato da će na leto biti stručni konsultant za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Da je bilo ko samo koji dan ili sat ranije odlučio da uloži u akcije ovog kluba, već danas bi bio bogatiji za skoro 26% u odnosu na ono što je položio. Posle par minuta su deonice Rome bile vredne za 12% više, a najveći skok do sada je bio već pomenutih 26%. Baš takav efekat je imao Murinjo na finansije popularne Vučice.

Sve to pokazuje da je Murinjo ogromno ime u svetu fudbala, pa iako u poslednjih nekoliko angažmana nije imao neke zapaženije rezultate. Gde god da se pojavi, povešće se rasprava oko toga da li je zaslužan ili nije za sve rezultate koje je do sada postigao. Bilo kako bilo, jasno je da Roma više neće biti kao pre.

U Romi znaju zašto su doveli Murinja, bili su oduševljeni njegovom željom i strašću za fudbalom, a svesni su da je reč o čoveku koji je uvek fokusiran na ono što predstoji. Nikada ne gleda daleko u prošlost.

- Kada je Žoze postao dostupan, odmah smo skočili da popričamo sa jednim od najboljih trenera svim vremena. Oduvala nas je njegova želja i strast prema igri. Nebitno je koliko je trofeja osvojio, njegov primarni fokus je na onome što sledi. Poseduje znanje, iskustvo i liderstvo da se takmiči na svim nivoima – podvukao je Pinto, generalni direktor Vučice.

Podići će se još koja obrva zbog dolaska Murinja u narednim danima. A kako i ne bi, ipak je on – Posebni.

Video: Stanković iskreno: Zvezda se samo pitala! Najavio sam da ćemo biti direktni i takvi smo i bili!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA