Mesec i po dana se čekalo da zagrmi "Adrijana" u svlačionici Proletera: Slavili su remi kao opstanak

Možda je ipak prerano za bilo kakvo slavlje u Novom Sadu

  • 1
Fk Proleter, Adriana Printskrin: Instagram / ftbl.serbia

Fudbaleri Proletera su odigrali nerešeno sa Javorom u okviru 35. kola Superlige, rezultat je bio 1:1, a ekipa iz Novog Sada je na ovaj način prekinula seriju od tri poraza. Ovaj prekid serije je bio dovoljan razlog da se u svlačionici ponovo "zaori" Adriana i da se naslute neki bolji dan za ovaj tim.

Proleter je prvi deo sezone odigrao sjajno i imao je skor od devet pobeda, pet remija i pet poraza, što je bilo dovoljno za visoku šestu poziciju na tabeli Linglonga, a čak su u prvom delu uspeli da pruže i ogroman otpor najjačim ekipama u Linglongu, od Partizana i Zvezde su izgubili po 1:0, od Vojvodine 2:0, dok su uspeli da savladaju Čukarički na gostujućem terenu.

Sve ono što je ekipa Proletera gradila u prvom delu sezone, sve se srušilo u nastavku. Od odigranih 16 utakmica, Proleter je zabeležio čak 10 poraza uz tri remija i samo tri pobede, te je na taj način spao na 13. mesto na tabeli i samo je pitanje da li će do kraja uspeti da se izvuče, jer je na dva boda od zone ispadanja.

Proleter je uspeo da se izvuče iz serije od tri poraza i remizirao je protiv Javora, što je bilo dovoljno za slavlje njihovih fudbalera, nastupila je i čuvena pesma Adriana.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ftbl.serbia (@ftbl.serbia)

Ekipa iz Novog Sada trenutno ima 44 boda i nalazi se samo dva mesta iznad crte koja deli one koji se sele u Prvu ligu Srbije od onih koji ostaju u najvišem rangu srpskog fudbala.

Iza Proletera se nalazi Radnički sa 43 boda i utakmicom manje od Novosađana, što ga stavlja tačno iznad te "crte".

Davljenici koji traže spas u poslednje tri, odnosno četiri utakmice su Rad i Novi Pazar koji imaju po 42 boda.

Nakon idućeg kola će verovatno sve biti jasnije, jer 09. maja će Radnički ugostiti Rad, svog direktnog konkurenta za opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Napredak nastavlja da gazi redom, Čukarički pao u 91. minutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eat At Joe

    5. maj 2021 | 14:15

    Treba da se skupe par Adrijana i da im jednostavno daju tj. celoj ekipi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA