≫ 

Evo zašto Vučić najavljuje hapšenje srpske fudbalske mafije: Zbog ovih poteza nam se smeje ceo svet!

Previše spornih detalja se dogodilo u nekoliko poslednjih utakmica širom Linglong i Prve lige Srbije

  • 52
Aleksandar Vučić, Superliga Printskrin: Flashscore.com/Arena Sport, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je hapšenje i raskrinkavanje "fudbalske mafije" koja namešta utakmice širom Srbije i zbog koje nam se, prema njegovim rečima, smeje ceo svet. Takođe je neke od klubova uporedio i sa finalistom Lige šampiona Mančester Sitijem.

Navikli smo godinama unazad da kako se približava kraj sezone, tako se i iskristališu pozicije nekih timova u ligi i dolazi do spornih situacija, dok ekipe iz "donjeg doma" počinju da beleže sjajne rezultate.

Međutim, ove sezone je sa tim počelo nikad ranije! Već dva meseca unazad gledamo sramne utakmice, gde je evidentno da se neke ekipe "sklanjaju" drugima, gde gledamo sramne providne greške golmana i odbramenih igrača, čudne sudijske odluke...

U ovom videu su izdvojene samo neke od njih:

Ali, brzo je stigao i novi materijal...

Primera radi, Napredak je prvi deo sezone završio na niskom 15. mestu sa samo četiri pobede, onda je započeo drugi deo sezone sa tri slaba rezultata, da bi u narednih 13 utakmica zabeležio samo tri poraza i jedan remi uz devet pobeda. Važno je napomenuti da se nalazi u pobedničkom nizu od čak šest utakmica, i da bi, da se računa samo poslednjih pet ili šest kola, Napredak bio prvak.

Video: Totalni raspad odbrane TSC-a: Igrači Napretka ih pretrčali sve i lagano matirali Filipovića!

Još jedna ekipa koja ima neverovatan niz je ekipa iz Lučana, Mladost je na poslednjih sedam utakmica zabeležila samo jedan poraz i to od Čukaričkog, dok je upisala šest pobeda.

Video: Još jedna sporna sudijska odluka u Superligi: Da li je ovo bio penal za Mladost?!

A ekipa koja već godinama unazad igra neprepoznatljivo dobro u drugom delu sezone je ekipa Rada. "Građevinari" su neverovatnim usponom forme u drugom delu uspeli da uhvate priključak i sada se bore za opstanak u ligi, iako su bili već viđeni kao putnici u niž rang.

Na poslednjih sedam utakmica, Rad je zabeležio pet pobeda i na korak je od sigurne zone.

Prva liga Srbije

Situacija ni u ovom rangu nije ništa bolje od Linglonga, naime, takođe su i ovde neke ekipe uspele sa neverovatnim serijama da dođu do dorbih pozicija u prvenstvu. Od borbe za plasman u viši rang, do borbe za opstanak u ovom.

IMT je polusezonu završio na devetoj poziciji sa 23 boda, samo tri boda iznad opasne zone koja vodi u niži rang. Nekoliko meseci kasnije, ekipa IMT-a se nalazi na 4. mestu i ima izuzetnu seriju rezultata i izgledne šanse da se nađe u najvišem rangu domaćeg fudbala.

U drugom delu sezone, IMT ima 10 pobeda, od čega pet vezanih, dok je doživeo samo dva poraza od dve prvoplasirane ekipe u prvenstvu. Dok je je jedina ekipa koja je uspela da im "otkine" bod, ekipa Borca iz Čačka.

Tri ekipe su uspele da pobegnu sa dna tabele u drugom delu sezone.

Radnički iz Sremske Mitrovice se nalazi na 10. mestu, odnosno mesto iznad opasne zone, a za ovakav rezultat i beg sa dna je zaslužna serija od četiri vezane pobede.

Njihov glavni konkurent, Dinamo iz Vranja, takođe je u poslednje vreme imao nekoliko dobrih rezultata, pobeđivali su ali su i gubili. U poslednjih pet utakmica imaju skor od tri pobede i dva poraza.

Železničar iz Pančeva je ekipa koja je takođe zablistala u drugom delu sezone i uspela da se popne sa 15. mesta na "sigurnu" devetu poziciju.

Do kraja i jednog i drugog prvenstva ostalo je manje od četiri kola, što znači da nas očekuje izuzetno napeta i zanimljiva borba za opstanak, odnosno plasman u viši rang.

Pogledajte još neke komične situacije koje su viđene u poslednjih nekoliko kola na fudbalskim terenima širom Srbije:

Video: Glupost godine Zvezdinog golmana na pozajmici u Mačvi: Ubacio loptu u svoju mrežu

Video: Dve gluposti štopera Inđije u roku od 3 sekunde: Izgubio loptu, pa napravio odmah penal!

Video: Kiks još jednog golmana u Superligi: I čuvar mreže Napretka promašio loptu i poklonio gol TSC-u

Video: Komične situacije na mečevima za koje se sumnja da su namešteni

(S.L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA