≫ 

UEFA uvela "urgentno pravilo" za EURO zbog korone: Biće haos na EP, teško timu kome se zarazi igrač

Ovo Evropsko prvenstvo može da bude prilično haotično

  • 3
UEFA Evropsko prvenstvo 2021

Foto: Tanjug / AP

Evropsko prvenstvo u fudbalu je sve bliže, preostalo je još nešto više od mesec dana i otvaranja koje je zakazano za 11. jun. Godinu dana duže čekali su navijači na EURO, jer je zbog korona virusa odloženo za ovu godinu.

Međutim, i dalje je situacija daleko od normalne, a korona virus će i sada diktirati uslove za Evropsko prvenstvo.

UEFA je zbog toga donela i urgentno pravilo koje će se primenjivati na EP. Naime, uvedena su nova pravila, među kojima je i to da u slučaju da ekipa ima zaraženog igrača korona virusaom, utakmice će biti odložene u narednih 48 sati. Ako to ne bude moguće, onda će meč biti registrovan službenim rezultatom od 3:0 na štetu ekipe koja je imala zaraženog u ekipi.

Takođe, utakmica koja bude pogođena u slučaju zaraženih igrača, mogla bi da bude održana u drugom gradu. Ekipa koja ima zaražene u timu, da bi mogla da odigra odloženi meč, mora da ima najmanje 13 igrača koji su dokazano negativni na testu.

Takođe, uvodi se i novo pravilo kada su sudije u pitanju, pa će po prvi put u istoriji sudije moći da sude svojim reprezentacijama, u slučaju da se desi da i sudije budu zaražene korona virusom i da ne bude moguće drugo rešenje osim da sudija bude iz zemlje koja i treba da igra meč.

Video: Epidemiolog Tiodorović o igranju finala Kupa i plej-ofa ABA lige pred navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA