≫ 

Nema Asana, nema problema: Natho kreirao i pogađao, Partizan upisao laganu pobedu protiv TSC-a

Tri gola u razmaku od 15 minuta u drugom poluvremenu pogurala su crno-bele do pobede

  • 63
FK TSC, Partizan Foto: partizan.rs

Dva lica Partizana u dva poluvremena i ubedljiva pobeda nad TSC, koja je izvojevana daleko boljom igrom u drugih 45 minuta, kojima su crno-beli postigli tri, a mogli su, po prilikama bar još toliko golova. Strelci za tim iz Humske bili su Bibras Natho iz jedanaesterca, Filip Holender i Miloš Jojić, dok je utešni gol za goste delo Borka Duronjća - 3:1 (0:0).

Moraće Partizan da se navikne na život bez Takume Asana, a da to neće biti nimalo lako svedoči i prvo poluvreme meča sa TSC, u kome je trener Aleksandar Stanojević morao da improvizuje na mestu Japanca, da pomera Nemanju Jovića na desni, a Miloša Jojića na levi bok, kako bi "zakrpio" nedostatak.

No, osetilo se da nedostaju energija i brzina najboljeg fudbalera iz tekuće sezone, kao i rešenja pred golom rivala, jer manevar koji je struka crno-belih sklopla za utakmicu brzinski teško može da parira i slabijim ekipama od organizovanog TSC.

Epilog svega - rastrzana igra, oscilacije, nedostatak ritma u tranziciji - posebno defanzivnoj, individualne greške, koje su već posle pola časa igre prouzrokovale vidljivu nervozu domaćina i na klupi i na terenu.

Možda bi posao bio olakšan da je Partizan iskoristio veliku priliku u uvodnim momentima, tačnije u osmom minutu, kada je posle kombinacije sa Filipom Holenderom iskusni Bibras Natho samo "produžio" i ostavio Nemanju Jovića samog ispred golmana Filipovića, ali je mladi fudbaler promašio ceo okvir gola.

Video: Jović se obrukao protiv TSC-a: Imao je 1 na 1 sa golmanom i pogodio... Stativu!

Umesto vođstva crno-beli su, kako je vreme odmicalo, srljali u probleme, sa vidljivim problem organizacije u igri i rešenjima na polovini gostiju, koji su, dobro postavljeni, znali da sačekaju prave momente i raviju kontre.

Osetili su izabranici Mladena Krstajića slabost tima iz Humske po levom boku i konstantno su pritiskali Miljkovića i Markovića, pa se i prva velika prilika Đura Zeca i udarac koji je zarvšio iznad prečke izrodio upravo pošto je "pukla" odbrana sa te strane.

Kako je vreme odmicalo, TSC je igrao sve hrabrije, a u 24. minutu gosti su pogledali ka sudiji Jovanoviću, kada je Zec umakao Miljkoviću, koji ga je srušio u kaznenom prostoru ne dotaknuvši loptu. Ipak, pištaljka je ostala nema,

Dobar "talas" gosti su mogli da materijalizuju kroz još dve prilike Milana Banjca, ali su oba udarca bila suviše neubedljiva da ugroze Stojkovića, iako hje fudbaler bio u dobrim pozicijama,

Nije Partizan imao ništa od jalovog poseda, jer je tim iz Bačke Topole bio strpljiviji, direktniji, ali i mnogo opasniji iz polukontri i kontri i takvo opredeljenje ih je do kraja prvog dela dovelo do najbolje prilike. Igrao se 43. minut, Zec je po ko zna koji put nadmudrio Miljkovića i ostavio loptu za Nenada Lukića, koji je u naletu šutirao posred gola i dozvolio golmanu Stojkoviću da nekako odbrani udarac.

Izgleda da je Stanojević u poluvremenu ozbiljno ukorio svoje igrača, jer je nastavak doneo potpuno drugačiju sliku na terenu. Partizan kao da je isključio nervozu, bio je daleko motivisaniji, agresivniji, direktniji, sa mnogo boljom organizacijom u igri zahvaljujući pre svih Nathu.

Izraelac je začetnik akcije koja je u 51. donela Partizanu jedanaesterac, pošto je "bocnuo" pas preko odbrane ka Jojiću, koji je odlično petom ostavio povratnu za Slobodana Uroševića. U trenutku pokušaja udarca, desni bek TSC-a Marko Petković je srušio Uroševića, a glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Golman Filipović nije imao šanse protiv Natha - 1:0.

Video: Partizan poveo protiv TSC-a sa penala: Gosti skrivili jedanaesterac, Natho to ne prašta

Gol u ranoj fazi drugog dela kao da je skinuo okove crno-belima koji su na krilima Izraelca počeli da nižu akcije i prilike. Mogli su crno-beli ubrzo u minutu da postignu dva gola, ali su i Miloš Jojić, posle pasa Zdjelara, i Igor Vujačić u nastavljenoj akciji posle kornera, promašivali iz neposrednbe blizine.

Ipak, u 64. minutu domaćin je stigao do drugog gola i to zahgvaljujući majstoriji Natha, koji je pasom bez gledanja spojio Filipa Holendera sa golom, pa napadaču nije bilo teško da iz neposredne blizine pogodi mrežu - 2:0.

Video: Kakva lopta Natha za Holendera: Izraelac jednim potezom spojio napadača s golom!

Sve je bilo gotovo nekoliko minuta kasnije i to ponovo u režiji Natha, koji je pasom iz dubine izbacio Nemanju Jovića, mladi igrač je zalomio čuvara i šutirao iz kolena, što je Filipović uspeo da neutrališe, ali je Miloš Jojić pokupio "otpadak" i još jednom pogodio gol - 3:0.

Video: Mladi Jović ponovo promašio zicer: Borjanov šurak mu odbranio, ali protiv Jojića je bio nemoćan!

Bio je to signal i za Stanojevića da podmladi tim Štulićem, Stevanovićem i debitantom Terzićem, kojima je kasnije pridodao i iskusnog Smiljanića. Bili su crno-beli i posle toga bolji rival, ali ne tako konkretni i ubedljivi, što je prouzrokovalo primljen gol sedam minuta pre kraja.

Igrao se 83. minut, akcija TSC je krenula sa desnog boka, lopta stigla do Lukića u kaznenom prostoru, posle čega je usledio povratni pas ka Borku Duronjiću i slaba reakcija Smiljanića i Zdjelara, koja je za posledicu imala primljeni gol - 3:1, što je bio i konačan rezultat.

Video: TSC ipak do počasnog gola u Humskoj: Duronjić našao prostor u šestaestercu i matirao Stojkovića

Partizan - TSC 3:1 (0:0)

/Natho 53p, Holender 64, Jojić 67 - Duronjić 83/

Partizan: V. Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Jojić, Natho, Jović, Holender

Rezerve: Popović, Banjak, D. Stojković, Pavlović, Živković, Ostojić, Štulić, Terzić, Čolić, Stevanović, Smiljanić

TSC: Filipović, Petković, Antonić, Damjanović, Petrović, Tomanović, Milićević, Banjac Zec, Stanojev, Lukić

Rezerve: Jorgić, Santrač, Varga, Skopljak, Tumbasević, Dostanić, Duronić, Đokić, Tomašević, Đakovac, Ratkov

ŽUTI KARTONI: Holender, Vujačić (Partizan) - Stanojev, Petković, Tumbasević (TSC)

Video: Stanojević: O Asanu ne mogu da kažem nijednu lošu reč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    5. maj 2021 | 16:23

    Asano se danas pojavio u Ljutice Bogdana 1 u majici na kojoj je pisalo: OPROSTITE MI MOJU RUŽNU PROŠLOST. Terza ga odmah zaposlio. Eno ga tera kosačicu po Marakani.

  • Ljubiša

    5. maj 2021 | 17:58

    Nema Velje, nema ni plate😂😂😂

  • Grobari

    5. maj 2021 | 17:47

    FSS-e, JE DAO NALOG SVOJIM IZVRSIOCIMA DA SAD SUDE PARTIZANU KOREKTNO CAK I U NEKIM SITUACIJAMA DA SVIRAJU U NJEGOVU KORIST,KAKO BI KOLIKO TOLIKO OPRAVDALI LAZNU TITULU KOJU SU DODELILI SVOJOJ LJUBIMICI!!! PROVIDNA IGRA FSS-e!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA