≫ 

Čelsi razmontirao Real i posle 9 godina ide u finale LŠ: Tuhel nadmudrio Zidana, može li i Pepa?

Plavci su dominirali svih 90 minuta i stvorili su sijaset šansi, ali su samo dve krunisane golovima za konačnih 2:0

  • 23
FK Čelsi Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su u revanš meču polufinala na Stamford Bridžu savladali madridski Real rezultatom 2:0 (1:0)!

Strelac prvog gola na meču bio je Timo Verner u 28. minutu, nakon što je sa pola metra ugurao u mrežu loptu koja se, posle loba Kaija Haverca, odbila od prečke, da bi Mejson Maunt u 85. zadao konačan udarac "kraljevskom klubu"

Čelsi je iz prvog meča u Madridu doneo rezultat 1:1 i tu prednost gola u gostima, tako da su, uprkos dominaciji na terenu, zavnično strepeli do tog gola Maunta.

Tomas Tuhel je u potpunosti nadmudrio Zinedina Zidana i ostao je neporažen u šestom međusobnom duelu (četiri remija i dve pobede), te će 29. maja protiv Pepa Gvardilole i Mančester Sitija imati priliku da donese Plavcima "ušati trofej" u prvom finalu posle 2012. godine.

Gledajući svoh 120 minuta ovog duela, Real jednostavno nije zaslužio da se nađe u finalu. Prošle sedmice su dali taj jedan gol preko Karima Benzeme koji je i u Londonu jedini pretio.

I to samo u prvom poluvremenu, kada mu je Eduard Mendi u dva navrata fenomenalno zaustavio najpre udarac nogom u 26, a zatim i onaj glavom pod prečku deset minuta kasnije. To je praktično bilo sve od najtrofejnijeg tima Evrope kog čeka totalni remont. Čak i ako iu UEFA kazni i izbaci iz LŠ na dve godine.

Šta reći za Čelsi? Još u prvom meču u Madridu trebalo je da imaju veću prednost pred revanš, ali se Real nekako "izvukao ispod giljotine." Plavci su u revanšu držali sve pod kontrolom, a da će ovo biti njihovo veče nagovestio je Verner u 19. minutu kada mu je poništen gol zbog ofsajda.

Benzema je u 26. mogao da preokrene celu situaciju da mu Mendi nije odbranio pomenuti šut, da bi domaćin dva minuta kasnije postavio stavri na svoje mesto. Francuz je potom probao i glavom i ko bi rekao da će to biti sve od Reala.

Onoga trenutka kada je drugo poluvreme počelo, na terenu je postojao samo Čelsi. Ređale su se prilike Plavaca, Haverc je već u 47. ponovo pogodio prečku. Zatim su Maunt u 54. i pomenuti Haverc u 59. imali zicere koje je Kurtoa skinuo.

Probao je Zidan izmenama da nešto promeni, ali je ponbovo Čelsi bio taj koji je pretio. Silva je probao glavom u 76, da bi Maunt posle kontranapada u 85. rešio sve dileme.

FK ČELSI - FK REAL 2:0 (1:0)

(Verner 28, Maunt 85)

Čelsi: Mendi, Kristenesen, Silva, Ridiger, Aspilikueta (Džejms 88), Čilvel, Žoržinjo, Kante, Haverc (Žiru 90+), Maunt (Zijeh 88), Verner (Pulišić 67)

Real: Kurtoa, Naćo, Militao, Ramos, Mendi (Valverde 63), Kazemiro (Rodrigo 76), Kros, Modrić, Azar (Marijano 89), Vinisijus (Asensio 63), Benzema.

Video: I zbog ovoga je stigla prijava iz UEFA: Najsmešniji penal na utakmici u srpskom fudbalu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA