≫ 

Kolubara “iz dvojke u keca“ protiv Radničkog, sledi haos u PLS: Četiri tima za dva mesta u Superligi

IMT, Kabel, Kolubara i Radnički iz Kragujevca nalaze se u samo pet bodova na tri kola pred kraj

  • 2
FK Kabel Printskrin: Youtube/Prva liga Srbije

Prva liga Srbije, nažalost, u poslednjih nekoliko nedelja je uglavnom put do naslovnih strana pronalazila zbog afera, nameštanja, prijava UEFA i nekih drugih negativnih konotacija. Nekako u senci svega toga prolazi velika borba za plasman u prvi rang takmičenja u koju su uključene četiri ekipe, koje razdvaja samo pet poena i apsolutno ništa se ne zna pred poslednja tri kola.

Kolubara je dodatno sve začinila pobedom protiv lidera, ekipe Radničkog iz Kragujevca, koji je donedavno bio “već viđen“ u eliti, ali je serijom slabijih rezultata došao u poziciju da će do kraja morati da strepi. Ugroženo je ne samo prvo, šampionsko mesto, već i drugo, pošto trećeplasirani Kabel diše za vratom sa tri boda iza. Večeras je u Lazarevcu viđen prelaz iz dvojke u keca – 3:1 (0:1).

Kragujevčani su poveli pogotkom Vidovića u 30. minutu utakmice, ali je preloman trenutak bio drugi žuti karton koji je zaradio Aleksejević na početku drugog dela igre. Lazarevčani od tada preuzimaju inicijativu, Đenić u 70. minutu donosi poravnanje, a potpuni preokret je režirao Simić tri minuta kasnije. Domaćini su do kraja, u desetom minutu nadoknade, došli do trećeg pogotka koji je bio delo Tejića.

Što se tiče ostala dva konkurenta za plasman u Superligu, i oni su upisali pobede na današnjim utakmicama. Kabel je uspeo da osvoji sva tri boda na gostovanju Trajalu u Kruševcu (0:1) golom Novakovića sa bele tačke. Domaći su do kraja ostali sa igračem manje, pošto je u 71. minutu isključen Aleksić, što je dodatno olakšalo posao Novosađanima.

IMT je u Jagodini vezao šesti trijumf u Prvoj ligi Srbije, čime je potvrdio da se nalazi u ubedljivo najboljoj formi od svih timova koji se bore za plasman u viši rang. Tri gola spakovali su čuveni Traktoristi sa Novog Beograda, a može se reći da je sve već bilo gotovo do poluvremena – 0:3 (0:2).

Već u 18. minutu je Stamenić doveo IMT u vođstvo, koje je duplirano nakon 14 minuta i autogola koji je postigao Stojanović. Još jedan gol viđen je u nastavku, a on je bio delo Dimitrića, koji je postavio konačan rezultat.

Još vredi istaći da je Radnički iz Sremske Mitrovice takođe vezao peti trijumf i tako iskočio iz zone ispadanja. Danas su za protivnika imali direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipu Dubočice i uspeli su da je obore na pleća golom Arnautovića iz 67. minuta utakmice – 0:1.

Čini se da se tako polako naziru putnici u niži rang takmičenja, biće to, ako ne bude nekog čuda - Borac, Dinamo Vranje, Dubočica, Trajal, Radnički Pirot, Zemun, Jagodina i Sloga Kraljevo. Prve tri pomenute ekipe imaju po 35 bodova, šest manje od Železničara i Radničkog iz Sremske Mitrovice na tri kola do kraja.

PRVA LIGA SRBIJE – 31. KOLO

Budućnost Dobanovci – Radnički Pirot 3:1 (2:0)

Dubočica – Radnički Sremska Mitrovica 0:1 (0:0)

Jagodina – IMT Novi Beograd 0:3 (0:2)

Loznica – Žarkovo 1:2 (1:0)

Sloga Kraljevo – Dinamo Vranje 2:0 (1:0)

Trajal Kruševac – Kabel Novi Sad 0:1 (0:0)

Železničar Pančevo – Grafičar Beograd 1:1 (1:1)

Zemun – Borac 1926 Čačak 1:1 (0:1)

Kolubara Lazarevac – Radnički 1923 Kragujevac 3:1 (0:1)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

*napomena: Borac i Jagodina kažnjeni su oduzimanjem po šest bodova od strane Fudbalskog saveza Srbije.

Video: Komične situacije na mečevima za koje se sumnja da su namešteni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunac

    6. maj 2021 | 11:03

    Fudbal u Srbiji je odavno žalosna grana sporta. Od mafijaša, lopuža, propalih političara, ubica, dokazanih pedofila i još dosta drugih nosilaca "društvenih priznanja" savremenog doba, ne može da se zamisli iole "ozbiljniji" fudbalski klub. I ne bitno je da li su crveni ili crni ili žuti, na tufne ili pruge, svuda je isto, kako u klubovima tako i u FSS, a posebno u sudijskoj organizaciji... decenijama se ništa ne menja. I promeniti se neće još dugo, dugo vremena. Jer dok svaka iskompleksirana spodoba, koja u detinjstvu nije znala loptu da šutne, a danas nekom igrom slučaja dođe do neke pozicije, automatski sa tom moći javlja mu se nekoliko želja: 1. Švalerka sa minimum peticama 2. Pozicija u upravi nekog kluba 3. Što besniji auto 4. Društvo "jakih momaka" I sve se to odslika i precrta na taj klub, na rezultate, na nameštanja da klub "gazi" sve pred sobom...pa dalje na reprezentaciju, na menadžerisanje...

  • Surlan dragan

    6. maj 2021 | 08:26

    Ozbiljna kradja sudije simovica na utakmici kolubara-radnicki 1923.fifin sudija je ozbiljno razocarenje i treba mu uzeti pistaljku dozivotno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA