≫ 

Ludilo poslednja 3 kola srpskog fudbala: Ko ispada u niži rang, a ko ulazi u Superligu?

Nikad neizvesnija borba za opstanak, ali i za ulazak u viši rang

  • 14
Superliga prva liga novi pazar partizan

Foto: MN Press, Printskrin: prvaliga.rs, superliga.rs

Ostalo sa još tri kola u Linglong ligi, ali i u Prvoj ligi Srbije, a za sada još uvek ništa nije poznato. Velika borba se vodi za ulazak unajelitnije srpsko takmčenje Superligu, ali i za opstanak u istom.

Odavno je rešeno pitanje šampiona u Srbiji, Crvena zvezda je ubedljivom igrom odavno osigurala titulu, s druge strane tabele već su poznata imena četiri ekipe koje će sići rang niže, ali ko su preostale dve?

Linglong liga Srbije - Ko će u Prvu ligu na kraju sezone?

 

Promenjen je sistem takmičenja, umesto uobičajenih 16 klubova, ove sezone je čak 20 klubova uzelo učešće u najvišem rangu u Srbiji.

Veći broj klubova znači i veći broj onih koji ispadaju iz lige, tako da umesto dva kluba i jednog koji ide u baraž, ove sezone ispada čak šest klubova.

Bačka, Mačva, Zlatibor i Inđija su sigurni klubovi koji napuštaju ovaj rang, a postavlja se pitanje - Ko su još dva kluba koja će se spustiti rang niže?

Otvorene su karte i sve je moguće, čak ni onaj ko je na sedmoj poziciji, u ovom slučaju TSC, nije baš najbezbedniji.

Za sada su na pozicijama u crvenoj zoni ekipe Rada i Novog Pazara, Rad ima 43 boda, dok Novi Pazar ima bod manje.

Naredne tri pozicije, one u sigurnoj zoni, pripadaju ekipama Proletera, Voždovca i Radničkog iz Niša - sve ekipe imaju isti broj bodova, 44.

Potom sledi Javor sa 45, Napredak i Spartak imaju po 47, Metalac 48, a konačno TSC na sedmom mestu ima 49.

FK Novi Pazar - FK Rad

Foto: MN press

Čak 10 ekipa se bori za opstanak u ligi!

 

Kakvi su rasporedi ovih ekipa?

 

Novi Pazar očekuju dva meča na domaćem terenu i jedan na gostujućem, prvo će dočekati Mladost, potom će otići na megdan Metalcu, da bi u poslednjem kolu dočekali Napredak, koji u poslednjih šest utakmica ređa samo pobede.

Prakitčno, Novi Pazar igra protiv dva konkurenta za opstanak - Metalca i Napretka, stoga, te dve utakmice su i od ključne važnosti u sezoni za ovu ekipu.

Rad već u narednom kolu očekuje duel koji će odlučiti o njihovoj sudbini. Rad će putovati u Niš gde će snage odmeriti s Radničkim koji je jedan od klubova iznad crte. Pobedom, Rad bi obišao Nišlije i došao bi u bezbednu zonu.

Preostale dve utakmice, fudbaleri Rada će odigrati protiv Mačve, koja je već ispala, kao i protiv Spartaka koji je jedan od konkurenata za ispadanje i koji se nalazi u seriji od pet poraza.

FK Novi Pazar - FK Rad

Foto: MN press

Naredno kolo bi takođe moglo da "skine omču s vrata" još jednog kluba, jer će se sastati još četiri direktna konkurenta, Voždovac (44 boda) će na svom stadionu dočekati fudbalere Napretka (47 bodova), dok će TSC (49 bodova) ugostiti fudbalere Javora (45 bodova).

Nakon ovih duela situacija će se na dnu tabele malo iskristalisati i svi će imati jasniju situaciju o tome ko u zadnja dva kola mora da pobedi da bi opstao.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Prva liga Srbije - Ko će u elitu iduće sezone?

 

Situacija u Prvoj ligi Srbije je malo jasnija, bar što se tiče onih koji ispadaju. Tamo zbog promena u sistemu takmičenja i broja klubova, ispada čak osam klubova!

Sloga iz Kraljeva, Jagodina i Zemun su sigurni putnici u Srpsku ligu, Radnički Pirot i Trajal su žargonski rečeno "jednom nogom već zagazili u treću ligu", dok se Dubočica, Dinamo Vranje i Borac iz Čačka nadaju nekom čudu.

Gorenavedeni trojac ima 35 bodova i nalazi se na pozicijama od 11. do 13. mesta, prvi iznad crte su Radnički iz Sremske Mitrovice i Železničar iz Pančeva, koji imaju po 41 bod, dok Grafičar ima 44 boda. Loznica je i matematički obezbedila opstanak u ligi sa 45 bodova.

Do kraja je ostalo tri kola, što znači da Železničar i Radnički moraju izgubiti sve tri utakmice, dok bi Dubočica, Dinamo i Borac morali da dobiju sve tri da bi opstali u ligi.

Međutim, kakvi rezultati se viđaju ovih dana u Srbiji, sve je moguće.

Prva liga Srbije, FK Kolubara, FK Radnički Kragujevac

Printskrin: Youtube/Prva liga Srbij

Mnogo veća bitka se u PLS vodi na drugom kraju tabele, gde se ne zna koje dve ekipe će ući u viši rang.

Radnički iz Kragujevca je prvi na tabeli sa 62 boda, sledi Kolubara sa 60, Kabel sa 59 i IMT sa 57 poena.

Fudbaleri IMT-a imaju možda i najlakši raspored od ovih ekipa. Prvo će dočekati Železničar, potom će gostovati Dubočici, da bi na kraju dočekali Slogu iz Kraljeva.

Ekipa Kabela će za vikend dočekati Dobanovce, potom će putovati u Jagodinu, a u poslednjem kolu će dočekati Železničar.

Dve prvoplasirane ekipe, koje su u proteklom kolu odigrale i jedan meč koji je obilovao zanimljivostima i čudnim situacijama, ekipe Kolubare i Radničkog nemaju preterano težak raspored.

Kolubara će gostovati Žarkovu, da bi onda odigrala dve utakmice s ekipama koje su već ispale iz lige, dočekaće Borac i na kraju će otputovati Zemunu.

Radničkom je dovoljna i jedna pobeda da bi matematički obezbedio povratak u Linglong ligu, a očekuju ga mečevi sa Trajalom, potom Dobanovcima i na kraju će dočekati Jagodinu.

Sve u svemu, IMT mora navijati i za kikseve rivala jer je najudaljeniji od tog drugog mesta koje vodi u ligu iznad. Očekuje nas izuzetno burna završnica u ovom rangu takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Jeziva povreda Sikimića na meču protiv Grafičara: Bivšeg napadača Zvezde Hitna pomoć hitno odvezla

(S.L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кале

    7. maj 2021 | 12:27

    Кога још занима спрдачина и намештаљке у 1. и 2. лиги !? Ајде молим вас бавите се озбиљним спортовима и озбиљним лигама !!!

  • uzduz

    7. maj 2021 | 11:57

    Pa rad nece sigurno sve sto imam stavljam na rad jer je to od sina danila klub mozda udju i u evropu

  • Kolubarac

    7. maj 2021 | 12:09

    Vreme je da Lazarevac dobije prvoligasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA