≫ 

Pirova pobeda hrabre Rome: Junajted u finalu Lige Evrope, Kavani ponovo izranjavao "vučicu"!

Još jedna goleada i poslednji smeh "đavola" u Rimu

  • 2
FK FC Roma - Mancester Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda boriće se za titulu Lige Evrope! Nakon velikih 6:2 u prvom meču, "đavoli" su poraženi od Rome 3:2 i moraju biti srećni što su imali preveliku zalihu koja je u sistemu sreće i nesreće obezbedila finale drugog po jačini evropskog takmičenja.

Što je drama bila manja, Ole Gunar Solskjer se može zahvaliti golmanu Davidu De Hei koji je istrpeo pravo bombadrovanje, ali i Edinsonu Kavaniju koji je, kao i u prvom susretu, dva puta upisao svoje ime u listu strelaca.

Nije imala Roma šta da izgubi, sve je mirisalo na revijalnu utakmicu, ali kako su se napadali ređali, tako je i nada rasla da može doći do nečega što je u domenu teorije.

Držala je domaća ekipa loptu, sporadično stvarala poluprilike, a onda šest minuta pre kraja prvog poluvremena, stiže grom iz vedra neba.

Kavani je primio pas od Freda i bez problema, u stilu klasnog napadača kao što to on i jeste, savladao Mirantea koji je zamenio povređenog Lopesa na golu.

I tada su svi pomislili da je Roma spustila garda, ali to nije bio slučaj.

FK FC Roma - Mancester Foto: Tanjug/AP

Izašla je "vučica" na teren u drugom delu igre kao da mogu da idu dalje, želja je postojala da se ostvari pobeda, uprkos tome što ona ne bi imala nikakvog uticaja na generalni ishod dvomeča.

Pedro je u 57. minutu centrirao sa desne strane i pronašao Edina Džeka koji je glavom poravnao rezultat sa nekih 4-5 metara.

Opuštanje gostiju se nastavilo, a ležernost se najviše videla kod Freda koji je lošim driblingom izgubio loptu na 25 metara, što je iskoristio Pelergini koji je dodao loptu kratko do Kristantea, a ovaj ispalio projektil u levi ćošak gola za totalni preokret.

Onda nastupa jedan neverovatan period za Romu i tu je moglo da se rodi čudo.

De Hea je prvo Džeku, a onda Mhitarjanu skinuo zicere sa 3 metra. Tačnije, obojica su ga pogodili pošto se dobro postavio. Pet minuta nakon te dve neverovatne prilike, Mhitarjan je prošao po levoj strani kaznenog prostora i pogodio spoljni deo stative. Da se nešto od toga tada pretvorilo u pogodak, ne bi Junajted tako lagodno razmišljao o finalu.

FK FC Roma - Mancester Foto: Tanjug/AP

Ipak, to se nije desilo, ali se desio ponovo Kavani koji je u 68. minutu još jednom upisao svoje ime na semafor. Bruno Fernandeš je video kretanje Urugvajca, poslao loptu na 11 metara gde se Kavani našao totalno sam, te glavom doneo novo poravnanje.

Koliko bi značile iskorišćene prilike u nastavku, naglasio je mladi Nikola Zalevski koji je šest minuta pre kraja susreta sačekao centaršut, izbegao ofsajd i uz manju asistenciju štopera Junajteda smestio loptu u mrežu za pirovu pobedu Rome.

Pokazali su Rimljani da mogu, ali tim iz Mančestera ide u Gdnjask gde će se za trofej boriti protiv Viljareala.

Video: Stanković neće izgovore za to što je cilj ispunjen: Trebalo je da vodimo 4:0 nula na poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA