≫ 

"Tobdžijama" se pomerio nišan, Viljareal će braniti čast ostatka Evrope u evropskim finalima

Španski tim odoleo navali Artetinog tima na "Emirjetsu" pa će se za trofej Lige Evrope boriti protiv Mančester junajteda u Gdanjsku

  • 0
FK FC Arsenal - Villjareal Foto: Tanjug/AP

Viljarealova čelična podmornica je izdržala plotun Arsenala u drugoj revanš utakmici polufinala Lige Evrope, sačuvali su Španci 2:1 iz prvog meča, pa će u finalu u Gdanjsku 26. maja igrati za evropski trofej protiv Mančester junajteda.

Arsenal - Viljareal 0:0! 

U drugom meču koji je bio samo formalnost, Roma je savladala Junajted 3:2, ali gosti su prošli dalje ukupnim rezultatom 8:5 i izborili meč za trofej.

Podsetimo, dva evropska finala ove sezone igraće čak tri engleska tima, a mogla su i sva četiri, ali je Viljareal pokvario sveenglesku dominaciju i braniće čast ostatka Evrope protiv jednog od tri engleska kluba u borbi za trofej.

Neizvesnosti nije manjkalo u sudaru ekipa Mikela Artete i Unaja Amerija, dva puta se drmala stativa gola Džeronima Ruljija, oba puta je Obamejang gađao, i oba puta nedostajali su centimetri da dovede svoj tim do prednosti.

Da je Arsenal postigao taj jedan gol, utisak je da bi je i sačuvao jer je pokazao više večeras protiv gostiju koji su se uglavnom branili sve vreme.

Tobdžijama kao da se večeras "pomerio nišan" sa cevi, jer svaki udarac koji su uputili ka golu nije završio tamo gde su hteli. Osim Obamejanga, promašivali su Pepe, Holding, Smit Rou, imali su gosti mnogo sreće u tim situacijama, ali im treba odati priznanje na velikoj borbi i nadljudskim naporima kojim su se održali "iznad živog blata" večeras.

FK FC Arsenal - Villjareal Foto: Tanjug/AP

Gosti su još u prvom poluvremenu doživeli udarac kada im se povredio, i to teže izgleda, Nigerijac Samuel Čukvueze, pa je Emeri bio primoran da izvrši prinudnu izmenu, ali to nije mnogo poremetilo koncepciju i istrajnost Španaca.

Iako sve vreme u podređenom položaju, "žuta podmornica" je uspela da ispliva neokrenjena iz londonske bitke koja može biti najava istorijskog uspeha.

Viljarealu je ovo prvo finale velikog evropskog takmičenja, doduše dva trofeja već imaju iz Inter toto kupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA