≫ 

Bomba u Šapcu: Stvara se novi Superligaš, grade stadion, igrače plaćaju 300 evra po utakmici!

Fudbalski klub Sloga iz Bogosavca je nova ekipa u fudbalu zapadne Srbije od koje se očekuje bum u narednim godinama

  • 8
Sloga Bogosavac Printskrin: Facebook / Fk Sloga Bogosavac

Sloga iz Bogosavca je osnovana pre 64 godine, ali je svojih "pet minuta slave" dočekala 2016. godine. Tada su ušli u Međuopštinsku ligu Mačve, potom su odmah ušli i rang više, a sada su najveći favorit i za plasman u Srpsku ligu Zapad!

Međutim, tu nije kraj njihovim ambicijama. Agilna Uprava ovog kluba želi da se domogne Superlige Srbije jednog dana. Velika finansijska ulaganja će omogućiti da se to i desi u dogledno vreme. Planirano je da se napravi novi stadion, tačnije da se ovaj postojeći uredi prema propozicijama koje zahteva najelitnije takmičenje.

FK Sloga Bogosavac Printskrin: Facebook / FK Sloga Bogosavac

Sličnu priču je ispisala ekipa Zlatibora iz Čajetine, koja je pre pet godina igrala takođe u Zonskoj ligi, koja je tad nosila naziv Zona Drina. Ove sezone je Zlatibor dobio priliku i da se okuša u Linglong ligi, međutim, nisu uspeli da opstanu.

Sloga iz Bogosavca ima ozbiljnu priču

Šabac je pre četiri godine dobio učesnika u najvišem rangu srpskog takmičenja, fudbaleri Mačve su uspeli da osvoje titulu u Prvoj ligi u sezoni 2016-2017 i tako su ovom gradu doneli superligaški fudbal.

Nažalost, ove sezone Mačva će se vratiti u PLS, ali će fudbal u Šapcu dobiti značajno unapređenje.

Sloga dolazi iz Bogosavca, koji pripada Šabačkoj opštini, a jako je blizu plasmana u Srpsku ligu. Izuzev ovog kluba, sada u Srpskoj ligi nastupa i Mačva 1929 koja dolazi iz susednog Bogatića.

Ekipu Sloge čine u najvećoj meri fudbaleri sa iskustvom igranja u inostranstvu ili u Superligi, odnosno sadašnjem Linglongu.

Finansijski uslovi u ovom klubu su mnogo iznad proseka, naime, kako tvrde izvori bliski klubu, neki od igrača zarađuju i do 300 evra po jednoj utakmici!

FK Sloga Bogosavac Printskrin: Facebook / FK Sloga Bogosavac

Kao najzaslužnijeg za ovakve uslove članovi uprave vide u glavnom sponzoru ekipe - firmi "Lavovi 015", koja je takođe zaslužna i za izgled stadiona ovog kluba.

Prvi napadač Sloge je Ognjan Damnjanović, bivši fudbaler Partizana, Mačve, kao i član generacije Donjeg Srema koja je uspela da uđe u Superligu, kao i da pobedi Partizan sa 2:1. Ognjan je takođe pre tri godine igrao i u TSC-u iz Bačke Topole.

Izuzev Damnjanovića, još jedan fudbaler sa ogromnim iskustvom je i Milan Milutinović, bivši fudbaler Vojvodine, Radnika, Lokomotive iz Plovdiva, koji sada ima i svoju školu fudbala koja nosi naziv "Tiki-taka".

A jedno od najnovijih i najskupljih pojačanja Mladen Popović, došao je čak iz Nemačke, gde je nastupao u nižim ligama te zemlje.

Ekipe Rađevca i Sloge će odigrati duel u 28. kolu, ukoliko ostane ovakva situacija, taj meč će direktno odlučiti o putniku u viši rang takmičenja.

Međutim, ono što im ne ide na ruku je da je Sloga iz Bogosavca jedna od retkih ekipa koje je ove sezone pretrpela oduzimanje bodova zbog navodnog dogovaranja utakmica. Naime, njima i ekipe Rubibreze je oduzeto po devet bodova pred kraj prvog dela sezone.

Po kuloarima Zonskih liga se može čuti da je ova odluka saveza osnovana samo na "rekla-kazala" i dugo se spekulisalo o mogućem vraćanju bodova, međutim, bez obzira na to Sloga Bogosavac se vratila na drugo mesto sa samo jednim bodom zaostatka.

Video: Sumnjiv penal na derbiju za ulazak u Superligu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    7. maj 2021 | 16:27

    Sekundarci!

  • Vladimir

    10. maj 2021 | 16:36

    Sloga iz Bogosavca zajedno sa Vrelom čini najjača dva tima u ovoj zoni ko dobro poznaje kolubarsko-mačvansku zonu zna o čemu pričam.Uz te dve ekipe izdvojio bih Radnički iz Valjeva, momci igraju sa 8 bonusa u prvoj postavi i do samog kraja igraju pošteno, nikome bodove nisu prepustili.Radjevac je onda iza njih ali sasvim će biti ne zasluženo da Radjevac bude prvi.Pozdrav za ljude iz uprave Sloge i nadam se da ćete se plasirati u Srpsku ligu

  • Mario

    9. maj 2021 | 22:09

    Bar su nesto uradili napravili stadion i doveli ljude,nesto se desava,a to da li namestaju utakmice to je njihova stvar,namestalu bi i vi da imate para...ovako samo mozete da komentarisete i da moralisete i zavidite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA