Finalisti Lige šampiona ratuju oko najboljeg napadača na svetu? Bajern traži 60 miliona za Levu

Transfer koji bi sigurno napravio potres na Ostrvu

  • 2
Robert Lewandowski, Robert Levandovski Foto: Tanjug/AP

Fudbaler minhenskog Bajerna Robert Levandovski mogao bi ovog leta da napusti nemački klub i pređe u Premijer ligu, prenosi ESPN.

Za 33-godišnjeg poljskog napadača interesuju se engleski velikani i finalisti ovogodišnje Lige šampiona, ekipe Čelsija i Mančester sitija.

Ove sezone Levandovski je postigao 36 golova u šampionatu na 31 utakmici i ozbiljno preti rekordu Gerda Milera koji je postigao 40 golova u sezoni 1971/1972.

Poljak ima važeći ugovor sa Bajernom do 2023. godine, ali ESPN tvrdi da bi ga Bavarci pustili za 60 miliona evra.

Čelsi je zainteresovan za Levandovskog, nakon teške debitantske sezone Tima Vernera, dok Mančester siti vidi Poljaka kao zamenu za Serhija Aguera, koji će nakon 10 godina napustiti Englesku i verovatno se ponovo vratiti u Španiju.

Kao olakšavajuću okolnost u ovom transferu Mančester Siti vidi u tome što je Levandovski već radio s njihovim trenerom Pepom Gvardiolom u Bajernu.

Dok bi u slučaju Čelsija moglo i da dođe do trampe Verner - Levandovski, uz doplatu Engleza s obzirom na to da je novi trener Bajerna Julijan Nagelsman već radio s Vernerom, koji je tada postigao čak 28 golova u 34 utakmice u ligi.

Video: Publika na derbiju u Lazarevcu: Obezbeđenje izbacivalo tetovirane navijače posle intervencije sudije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA