≫ 

Real, Barsa i Juve ne žele iz Superlige, sledi im dvogodišnja suspenzija iz Lige šampiona!

Za razliku od španskih giganata i torinskog kluba, ostalih devet klubova je u toku dana poslalo pismo na adresu Evropske "kuće fudbala" u kojem potvrđuju iščlanjenje iz famozne Superlige

  • 7
Superliga Evrope Foto: Screenshot/Sky.de

Pokušaj formiranja evropske Superlige kojom je 12 najmoćnijih klubova želelo da se odvoji od UEFA, danas je i zvanično doživeo poraz, i to sa ozbiljnim posledicama po inicijatore ove ideje, nekima veće, nekima manje.

Kako pišu svi evropski mediji, devet od 12 klubova je danas zvanično uputilo pismo na adresu UEFA, to je zapravo sporazum o iščlanjenju iz Superlige, kojim oni potvrđuju da zvanično istupaju iz tog takmičenja, te nastavljaju svoj put isključivo pod kapom UEFA.

Devet klubova koji napuštaju Superligu kolektivno će platiti 15 miliona evra kazne i biće uskraćeni za 5 posto prihoda koje bi primili od UEFA-inih klupskih takmičenja tokom jedne sezone.

Tri kluba, Real, Barselona i Juventus i dalje ne odustaju od Superlige, oni su odbili da potpišu kolektivni sporazum o istupanju, što praktično znači da se nalaze na pragu dvogodišnje suspenzije iz Lige šampiona!

To je kazna koju je UEFA nedavno najavila za 12 klubova ukoliko se ne odreknu članstva u Superligi.

Klubovi ispisnici iz Superlige su se takođe saglasili da budu kažnjeni sa 100 miliona evra ako ponovo pokušaju da igraju u nekom nezvaničnom ili zatvorenom takmičenju, ili sa 50 miliona evra ako prekrše bilo koje druge obaveze prema UEFA-i kao delu ovog sporazuma.

- Najavljene kaznene mere su značajne, ali UEFA neće zadržati ni evro od tih kazni - rekao je Aleksander Čeferin, predsednik UEFA.

- Sav taj novac biće reinvestiran u omladinski i osnovni fudbal u lokalnim zajednicama širom Evrope, uključujući i Veliku Britaniju. Klubovi iz Engleske su brzo prepoznali svoje greške i preduzeli korake da pokažu pokajanje i buduću posvećenost evropskom fudbalu. Isto se ne može reći za klubove koji ostaju u takozvanoj Super ligu. UEFA će se naknadno pozabaviti tim klubovima - zapretio je Čeferin.

Predsednik UEFA je ranije rekao da bi klubovi koji odbiju da odustanu od Super lige mogli biti suspendovani na dve godine iz evropskih takmičenja.

Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    7. maj 2021 | 21:22

    Izbaciti real, a sve titule prepisati partizanu 😂😂😂

  • Nikola

    7. maj 2021 | 19:50

    Cudi me Real?Ova dva raspad kluba juve i Barsa ne.Pukli su skroz na skroz.i finansijski i moralno.Juve gubi od Parme a Barsa od Granade.Tuzno.

  • Hogar

    7. maj 2021 | 19:45

    Počelo foliranje, sada ne prete izbacivanjem iz nacionalnih liga, ne prete igračima zabranom igranja za reprezentaciju, trenerima, sudijama..... polako sine, staviš pare u džep i ćuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA