≫ 

Korona menja planove UEFA? Englezi traže finale LŠ u domovini zbog epidemijskih mera vlade Britanije

Traži se desetodnevni karantin za sve koji bi putovali u Tursku

  • 0
Vila Park Foto: Tanjug / AP

Koronavirus i dalje pravi ozbiljne probleme u nekim državama, dok se u nekim poput Velike Britanije stvari polako vraćaju na staro nakon odlične kampanje vakcinacije. Stoga, na Ostrvu ne žele da rizikuju, pa su Tursku stavili na crvenu listu za ulazak u zemlju zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Zašto je to bitno? Pa, finale Lige šampiona 29. maja treba da se odigra u Istanbulu, a sada je to dovedeno u pitanje. U borbi za najveći trofej evropskog fudbala boriće se Mančester siti i Čelsi, dve ekipe koje dolaze upravo sa Ostrva.

Kada je neka zemlja na crvenoj listi, to znači da svaki stanovnik Velike Britanije koji dolazi iz tog područja natrag u zemlju mora da provede deset dana u karantinu u hotelu koji obezbeđuje država. Elitni sportisti bi mogli da budu izuzetak, ali sigurno je da ih karantin ne bi izbegao.

Samim tim, teško da će biti navijača iz Engleske, pa je želja da se finalni meč održi negde na teritoriji Engleske. Vlada Velike Britanije i UEFA već razgovaraju povodom ovog pitanja. Krenule su spekulacije da bi završni meč mogao da se odigra u Kardifu ili na stadionu Totenhema, pošto Enfild i Vila Park ne zadovoljavaju standarde za finale.

A upravo se Aston Vila kandidovala da održi finale na svom terenu. Čak se obratila Fudbalskoj asocijaciji Engleske sa tim predlogom, pošto je spremna da podrži do 8.000 navijača na stadionu. Videćemo da li će se to na kraju desiti ili će domaćinstvo ipak biti povereno Turcima i stadionu “Ataturk“. UEFA je najavila da bi u tom slučaju moglo da bude do 25.000 gledalaca.

Video: Golman Jovanović brani 50% penala ali predsednik Vučić je ipak zatresao mrežu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA