Stanojević pred Čuku o povratku Jovanovića u Humsku: "Uozbiljio se, profesionalniji je, zašto da ne"

Jesenas smo jedva dobili meč na našem stadionu, no, sada smo u boljoj formi, smatra trener Stanojević

  • 4
Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Jesenja utakmica Partizana i Čukaričkog bila je jedna od onih zbog koje su navijači dva tima "grickali nokte" do poslednjeg trenutka, a koja je zahvaljujući genijalnosti Sejdube Sume i prisebnosti mladog Nikole Štulića pripala crno-belima. Sutrašnja na stadionu na Banovom brdu (16.40, Arena sport) možda nema takmičarski značaj, jer su red i poredak u srpskom fudbalu odavno "pečatirani", ali će svakako biti stvar prestiža, jer su dva tima u minulih nekoliko godina razvila određenu vrstu rivaliteta, uz veliku dozu obostranog poštovanja.

Trener Aleksandar Stanojević kaže da Čukarički ima kvalitetan tim, ali da se nada nastavku uspešne serije svojih izabranika.

- Igramo protiv trećeplasiranog tima na tabeli u Superligi i želimo da nastavimo pobednički niz. Naravno, veoma poštujemo Čukarički, jer se godinama visoko kotiraju u našem fudbalu. Sećamo se i prethodne utakmice sa njima na našem stadionu, koja je bila egal i koju smo dobili u poslednjim momentima. U odnosu na taj period smo podigli formu, pa očekujem dobar meč i rezultat - kaže Aleksandar Stanojević.

Kako zaustaviti udarni tandem Marko Docić - Đorđe Jovanović i vidite li mladog napadača ponovo u Partizanu, s obzirom na to da je dete crno-belih?

- Ne znam šta će biti jednog dana, ali Jovanovića mnogo cenim kao igrača. Vidim da je napredovao, da se uozbiljio, profesionalniji je i zašto da ne. Tu su Docić, Mijailović koji je iskusan i dosta je prošao, a i dosta mladih igrača, Ne znam da li će Pantić igrati... Čukarički je respektabilan tim i sigurno prete sa mnogo igrača.

Može li Nikola Štulić ponovo da bude igrač odluke protiv Čukaričkog?

- To ne mogu sada da znam. Štulić, kao i svi mladi igrači, igra promenljivo i ne znate kakvo izdanje da očekujete. Ima još nekoliko igrača kojima hoćemo da damo priliku, ali će zavisiti od trenutka.

Voleo bih da neko od njih reši meč, no, nikada ne znate šta mogu da pruže.

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Pamtite li gostovanje Čukaričkom iz 2010. godine, na kome je Partizan slavio sa 4:2?

- Sećam se tog meča, svakog iz te sezone, svi smo bili ljuti zbog dva primljena gola, ali je Cakić odigrao i pogađao vrhunski. Rado se sećam tih lepih trenutaka, no, teško je porediti sa današnjim vremenom, jer svaki duel donosi nešto novo.

Da li ćete na predstojećem Evropskom prvenstvu navijati za Mađarsku zbog Filipa Holendera i raduje li vas što je ostao u Partizanu?

- Naravno da ću navijati za Mađarsku zbog Filipa. Nemamo nikoga iz naše lige ko će igrati na Evropskom prvenstvu i zadovoljan sam što će nas on predstavljati, kao i što ga je Partizan otkupio. Dobro se pokazao, iako ne igra na svojoj poziciji, Holender je bočni, a ne centralni napadač, ali je i tako uspeo da ima veliki uticaj na igru i postigao je značajan broj golova. Prezadovoljan sam sa njim u svakom smislu te reči.

Kada očekujete povratak Sejdube Sume i Lazara Markovića na teren, mogu li da se spreme do finala Kupa?

- Počeli su da treniraju sa ekipom. Suma je duže odustvovao, tek se vratio radu i trenutno nije u ritmu, ali će do finala Kupa sigurno biti spreman. Videćemo da li će biti u sastavu za Čukarički, jer je u petak odradio tek prvi trening. Što se Markovića tiče, kraće je odustvovao i brzo će susutići ostale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA