≫ 

Tuhel postao tata za Gvardiolu: Čelsi odložio šampionsku žurku u Mančesteru pobedom u 92. minutu

Plavci slavili pogotkom Markosa Alonsa nadoknadi sa 2:1 u derbiju

  • 2
Fudbal, FK Mančester siti - FK Čelsi Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija savladali su Mančester Siti kao gosti u 35. kolu Premijer lige posle preokreta sa 2:1 i tako još barem za nekoliko dana odložili promociju Građana u nove šampione Engleske koja je neizbežna.

Meč koji nam nije doneo ni gram naznaka o tome šta nas očekuje u borbi u finalu Lige šampiona 29. maja odigrali su stari rivali, a stiče se utisak da je Čelsi malo više želeo pobedu do koje je stigao u nadoknadi zahvaljujući Markosu Alonsu.

I Pep Gvardiola i Tomas Tuhel su izveli kombinovane sastave, a iako je domaćin bio nadmoćniji u većem delu meča nije uspeo da se domogne pobede koja bi značila i matematički osvajanje nove šampionske titule.

Krivac za to je verovatno Serhio Aguero koji je nonšalantno izveo jedanaesterac u finišu prvog dela i tako ulio samo pouzdanje Plavcima samo nekoliko trenutaka nakon što su primili prvi gol, kada je Rahim Sterling doneo prednost Građanima u 44. minutu.

Ipak, gostima se isplatila bolja igra u nastavku, a do izjednačenja su stigli u 63. minutu kada je Aspilikueta sjajno poslužio Zijeha koji je precizno pogodio za 1:1 iako je Ederson imao loptu na ruci.

Nervozni Gvardiola je ubacio u 70. minutu Gundogana i Fodena sa željom da prelomi utakmicu, ali nije uspeo da dođe do željenog rezultata.

Čelsiju su poništena čak dva gola zbog ofsajda u 79. i 82. minutu, oba puta na intervenciju iz VAR sobe.

Ipak, gosti su nagrađeni za upornost u 92. minutu kada je Markos Alonso sjajno pogodio mrežu Edersona na pas Vernera i doneo trijumf svom timu koji je preskočio Lester na trećem mestu na tabeli.

Ovo je ujedno i druga vezana pobeda Tomasa Tuhela nad Gvardiolom otkako je seo na klupu Plavaca, a pre ovog okršaja u Premijer ligi, uzeo mu je meru i u polufinalu FA kupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žemli Kuđo

    8. maj 2021 | 21:50

    Šta kažu stručnjaci, kako ovaj rezultat utiče na zvezdu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA