≫ 

Partizan na "crnogorski pogon" tukao Čuku, gol u 20. sekundi otvorio trijumf na Brdu

Šćekić i Vujačić strelci za crno-bele * Čukarički može da žali za zicerom u 63. minutu, pri rezultatu 1:0 za goste

  • 28
FK Čukarički - FK Partizan Foto: MN Press

Mučio se Partizan jesenas protiv Čukaričkog na svom terenu i slavio tek u završnici meča, a nije bilo prijatno crno-belima ni na gostovanju Banovom brdu, iako je epilog ponovo biol isti. Na iskustvo i znanje igranja na rezultat, tim iz Humske je slavio 2:0 protiv “brđana”savršenim tajmingom - golovima Aleksandra Šćekića u 20. sekundi i Igora Vujačića u 80. minutu.

Bolji početak trener crno-belih Aleksandar Stanojević nije mogao da poželi, jer je njegov tim došao do vođstva praktično odmah pošto je krenuo sa centra. Posle nekoliko sekundi igre, Vujačić je uputio dubinski pas na Holenderu, koji je odigrao ka Nemanji Joviću, posle čega je mladi fudbaler ostavio loptu za Slobodana Uroševića čiji centaršut je pogodio Aleksandra Šćekića na sedam, osam metara od gola. Kasnio je Danilo Pantić da pokuša makar da onemogući vezistu gostiju, ali je i udarac glavom bio savršen – 0:1.

Daleko od toga da je posao Partizana ranim golom bio gotov, no, bilo je primetno da je značajno olakšan, jer je Čukarički delovao grogirano posle kapitulacije odbrane, pa je malo nedostajalo da i Igor Vujačić, samo dva minuta kasnije, posle prekida koji je izveo Miloš Jojić, pogodi mrežu (udarac preko prečke).

I potrajalo je još dobrih 20-tak minuta u kojima su gosti bili odlučniji, konkretniji, iako nisu previše srljali, čekajući novu grešku tima sa Banovog brda. A, bilo ih je i te kako, u želji da se što pre rezultatski vrate u meč, otvarali su previše prostora Partizanovim ofanzivcima.

Malo je nedostajalo da i Natho ugrozi gol, posle asistencije Šćekića, međutim, u bloku ispred gola Čukaričkog se isprečio Jović i praktično spasao domaćina, a sve je zaokruženo napadom koji je, posle bega i asistencije Holendera, okončao Miljković udarcem preko prečke.

Tek tada je živnuo Čukarički, koji je pomerio linije ka sredini terena i do kraja prvog dela imao veći posed lopte, boravio više na polovini crno-belih, ali je zahvaljujući dobrom bloku Partizana, praktično bio bezopasan u poslednjoj trećini terena.

Podatak da su “brđani” prvi udarac u ovir gola golmana Stojkovića uputili u 37. minutu i to preko bivšeg đaka crno-belih Đorđa Jovanovića, dovoljno govori o “anesteziranju” ofanzivnog dela Đorđevićevog tima u prvom delu utakmice.

Nastavak sličan prvom poluvremenu. Borba između dva kaznena prostora, sa mnogo duela, prekršaja, u kojoj je Čukarički bio nešto više na “lopti”, ali bez ideje u poslednjoj trećini terena koja bi donela izjednačenje.

Dva pokušaja domaćina preko Docića, iz prekida i sa distance nisu ni došla do Stojkovića, dok sa druge strane Partizan praktično nije ni imao povoljnih situacija, čak ni smislenih akcija.

Odlučio je zato Stanojević da menja sastav, na teren poslao Sumu, Lazara Markovića i Aleksandra Lutovca čija neodgovornost u odbrani je umalo skupo koštala crno-bele. Bilo je to u 63. minutu, u kome su gosti napravili niz grešaka, od nerezonskog faula Lazara Markovića, preko očajnog istrčavanja i promašaja na bočnu loptu iz prekida Stojkovića do slabe reakcije pomenutog Lutovca, kome je na drugoj stativi umakao Miladin Stevanović i - promašio nemoguće, sa pola metra.

Još malo je trajao nalet Čukaričkog, delovalo je da su domaćini blizu cilja – izjednačenja, a onda ih je, iz prvog kornera gostiju na meču u 80. minutu, zapljusnuo hladan tuš.

Jojićev korner nije bio tako opasan, lopta se našla na drugoj stativi, gde ju je sustigao Lazar Marković, pogledao i sjajno centrirao ka Igoru Vujačiću, koga u skoku teško može bilo ko da brani – 0:2.

Pitanje pobednika je bilo rešeno, a Partizan je u završnici imao još jednu dobru priliku posle kornera Jojića, na koji je dobro reagovao Urošević, ali je lopta prohujala pored stative.

To je ujedno bila i poslednja velika prilika na meču, kojom je stavljena točka na pobedu Partizana i kraj serije nepobedivosti Čukaričkogna domaćem terenu.

FK ČUKARIČKI - FK PARTIZAN 0:2 (0:1)

(Šćekić 1, Vujačić 80)

Čukarički: Petrović, Stevanović, Šapić, Drezgić, Kamenović, Kovač (Ergelaš 76), Docić, Mijailović (Vidosavljević 83), Pantić (Ćolović 76), Savić (Kajević 58), Jovanović (Rakonjac 83)

Partizan: Stojković, Miljković, Vujačić, Marković, Urošević, Šćekić, Zdjelar (L. Marković 59), Natho (Suma 59), Jović (Lutovac 59), Jojić, Holender (Štulić 76)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunker nevolje bez dna

    9. maj 2021 | 15:51

    Gde je Asano ???

  • Jovan

    9. maj 2021 | 15:40

    Los izbor,Jojic je zadnji vezni,spor za levo krilo a Jovic mnogo mlad,Holender treba levo a u spicu je beskorisan,Asano nezamenjiv i epilog ce se videti u derbiju.Holender dostojna zamena na levom krilu .Ova postava je totalno bezopasna i istumbana i nema trkaca tako da ce cuka lagano dobiti kao i Zvezda u kupu.

  • Grobari

    9. maj 2021 | 16:07

    NAPRED CRNO BELI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA