≫ 

Pukla dupla stotka na Marakani, Zvezda raznela Zlatibor sa 6 komada u drugom poluvremenu

Crveno-beli ubedljivi u 36. kolu Superlige

Mirko Ivanić, Dejan Stanković Foto: crvenazvezdafk

Kad je teško - Ivanić! Probao je Dejan Stanković bez svog najboljeg igrača da savlada jedan od najslabijih timova u Superligi, ali je tek ulaskom ofanzivnog veziste Crvena zvezda zasijala kako ume i ubedljivom pobedom nad Zlatiborom od 6:1 probila magičnu brojku od 100 golova i bodova u šampionskoj sezoni.

Bilo je problema i glavobolje za Stankovića posle prvih 45 minuta. Njegov "istumbani" tim je dominirao i napadao tokom prvog dela, ali bez onako konkretne i izgledne prilike da ugrozi golmana Čubrakovića.

Pride su gosti u 26. minutu stigli do vođstva preko Stefana Vukića koji je spoljnom zaista majstorski u stilu Rikarda Kvarežme matirao golmana Popovića, a njegova radost kao da je iziritirala crveno-bele da u nastavku pokažu Zlatiborcima ko je ko.

Odmah na poluvremenu Stanković je izvršio tri izmene, ubacio Gajića, Ivanića i Pavkova, a Zvezda stekla nenadoknadivu prednost u ogfanzivnom delu igre. Ivanić je sa dva brza gola u 47. i 50. minutu brzo preokrenuo rezultat i probio famoznu brojku 100.

Potom je Veljko Nikolić preciznim udarcem u 55. povisio na 3:1, u trenucima dok Zvezda nije pomišljala da prestane sa napadima. Kao da je bila čvrsto rešena da pregazi goste, a to su golovima omogućili Željko Gavrić u 67. i Gelor Kanga u 70. minutu.

Defanzivno katastrofalni gosti ostali su u 74. minutu sa desetoricom posle isključenja Zarije Lambulića zbog prekršaja nad Falčinelijem s leđa, a šlag na golgetersku rapsodiju crveno-belih stavio je Milan Pavkov u 85. minutu.

Zvezda je na ovom meču čak 25 puta šutirala na gol gostiju, a posebno se istakla u nastavku kada je ofanzivom podsetila na neka ranija dobra izdanja.

Do kraja sezone crveno-bele očekuju dueli sa Bačkom i Metalcem, kao i finale Kupa 25. maja sa Partizanom.

CRVENA ZVEZDA - ZLATIBOR 6:1 (0:1)

ZVEZDA (4-2-3-1): Popović - Srnić (46. Gajić), Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Petrović (46. Ivanić) - Ben (46. Pavkov), Nikolić, Gavrić - Falčineli.

ZLATIBOR (4-2-3-1): Čubraković - Jezdimirović, Stamenković, Lambulić, Momčilović - Dašić, Sević (60. Miloradović) - Bogićević (50. Petronijević), Sudar, Janjić - Vukić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanković pred Zlatibor: Poštujemo Zvezdin dres

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    9. maj 2021 | 21:46

    jedino su u humskoj 1 mislili da ce zlatibor da pobedi ha ha ha ha ha

  • Nile

    9. maj 2021 | 20:23

    Blato koje nema nigde u svetu zvano Ling Long super liga...🤦‍♂️

  • Aca

    9. maj 2021 | 20:54

    Poništite ovu bruku....fkcz je zlo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA