Piksi na mestu gde je pre 31 godinu dao jedan od najlepših golova u karijeri

Ako ne i najlepši...

  • 2
Dragan Stojković Piksi Printskrin: Instagram/draganstojkovicpixy

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi bio je u nedelju popodne gost na utakmici Serije A između Verone i Torina (1:1)!

Piksi je posetio stadion "Bentegodi" gde je davne 1990. godine postigao jedna od najlepših golova u karijeri - onaj protiv Španije u osmini finala Svetskog prvenstva kada je Jugoslavija slavila sa 2:1 upravo njegovim pogocima.

- Na Bentegodiju sam odigrao onu antologijsku utakmicu protiv Španije u osmini finala Svetskog prvenstva 1990. Dao sam dva fenomenalna gola i to ostaje za ceo život. Kod prvog gola, nije samo Martin Vaskezodleteo u prazno, već kompletna klupa sa rezervnim igračima Španije. Najbitnije da sam u tom trenutku razmišljao drugačije od svih drugih na stadionu.

- Svi su očekivali najjednostavniji mogući potez, udarac iz prve, ali ja sam u glavi imao nešto sasvim drugo. I ispalo je fenomenalno. Za drugi gol iz slobodnog udarca dobio sam javne pohvale od Edsona Arantesa. A kad Pele deli komplimente, ne možete da budete ravnodušni - rekao je Piski nedavno.

Stojković se, takođe, vratio na stadion Verone posle 30 godina s obzirom na to da je u sezoni 1991)2 nosio dres ovog tima kao pozajmljen igrač Olimpika iz Marselja.

Odigrao je 19 mečeva i dao je jedan gol, a svoju najbolju partiju tada u Seriji A pružio je protiv Intera.

- Rasturili smo Inter koji je tada u svojim redovima imao Zengu, Bergomija i Bremea. Čitave te sezone vodio sam borbu sa teškom povredom koju sam zaradio u Marseju neposredno po dolasku iz Crvene zvezde. Ali, protiv Intera je odjednom sve došlo na svoje mesto. Trčao sam bez problema, nije bilo straha od promene pravca, driblinga…

- To su stvari koje je teško objasniti sa medicinske tačke gledišta. Pobedili smo 1:0, ali je rezultat morao da bude još ubedljiviji. Promašio sam penal u finišu susreta, lopta je otišla iznad prečke. U novinama sam proglašen za igrača utakmice i svi su pisali o preporodu jedne velike desetke svetskog fudbala. Nažalost, dva dana kasnije, bolovi su ponovo počeli da čine svoje.

Podsetimo, Piksi je u Veronu, inače grad ljubavi, na odmor otišao sa suprugom Snežanom - o čemu smo nedavno pisali.

U nastavku pogledajte i Piskijevu majstoriju sa Mundijala u Italiji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Човек

    9. maj 2021 | 19:40

    Краљ. ПАС, ПРЕГЛЕД, ДРИБЛИНГ, СЛОБОДАН УДАРАЦ НЕМАМ РЕЧИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA