≫ 

Big Sem prvi put u karijeri ispao iz lige, Vest Hem ostaje i bez Lige Evrope posle novog kiksa

Zanimljiv rasplet u večernjim mečevima Premijer lige

  • 0
Sem Olerdajs, VBA Foto: Printscreen/Twitter

Vest Hem je napravio korak unazad u nameri da se dokopa istorijskog plasmana u Ligu šampiona, porazom na svom terenu od Evertona (1:0) u malom derbiju 35. kola Premijer lige.

Ekipa Karla Anćelotija ponovo je bila bolja u gostima nego na svom Gudisonu gde je pre nekoliko dana izgubila od Aston Vile, a pogodak odluke u Londonu postigao je Dominik Kalvert Luin na pas Bena Godfrija u 24. minutu.

Iako je Vest Hem bio dominantniji i agilniji tokom većeg dela meča, Karamele su se odbranile i stigle na samo tri boda (uz meč manje) od pozicije broj pet i plasmana u Ligu Evrope.

Čekićari bi u slučaju pobede Liverula na Old Trafordu u četvrtak mogli da ostanu i bez Lige Evrope u finišu sezone u čijem su većem delu bili četvrti ili peti na tabeli i to bi bila prava katastrofa.

Arsenal se rutinskom pobedom protiv ekipe VBA od 3:1 "oporavio" od eliminacije iz polufinala Lige Evrope, a trijumf ekipe Mikela Artete znači i kraj obitavanja "Vrećica" u Premijer ligi.

Ekipa Sema Olerdajsa borila se časno koliko je mogla, ali je na početku pod Slavenom Bilićem napravljen zaostatak koji je bilo nemoguće nadoknaditi. Ovo je ujedno i prvo ispadanje nekog tima koji Big Sem vodi u istoriji iz lige i videćemo hoće li se odraziti na njegove dalje ambicije.

Strelci za Tobdžije bili su Emil Smit Rouv u 39, Nikola Pepe u 35. i Vilijan u 91. minutu, dok je utešni gol za VBA dao Mateus Pereira u 67.

Sa ekipom VBA u Čempionšip ide i srpski veteran Branislav Ivanović koji već neko vreme ne igra zbog povrede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA