Dinamo "petardom" osvojio novu titulu, Rijeka ga častila sa 3 autogola

Modri slavili na Rujevici rezultatom 5:1

  • 3
FK Dinamo Zagreb

Printskrin: Youtube/Crosport Official

Fudbaleri zagrebačkog Dinama odbranili su titulu prvaka Hrvatske na spektakularan način - pobedom u derbhiju protiv Rijeke rezultatom 5:1!

Modri su na Rujevici primili gol već u 1. minutu, ali ih je domaćin u nastavku častio sa tri autogola preko Galovića, Capana i Vukčevića. Mišić i Oršić su dva "prava" strelca za Dinamo.

Dinamo je tako pobegao Osijeku na nedostižnih +10, na tri kola do kraja, i tako su osvojili svoju četvrtu uzastopnu titulu. Rijeka, s druge strane, zaistaje sedam bodova za mestom koje vodi u Evropu.

Povodom titule Dinama oglasio se i Zdravko Mamić.

- Dinamo je prvak života, borbe, rada i znoja. Klanovi se organizuju, podmeću mu klipove pod noge, traže mu dlaku u jajetu, upregnuli su državu da ga unište. Dušmani ne mogu da spavaju zbog Dinama, sve bi dali da budu Dinamo. I baš zato čestitam prvaku života Dinamu na istorijskoj sezoni, sezoni u kojoj smo ostvarili najveći klupski uspeh jednog hrvatskog kluba u evropskim takmičenjima, osvojili naslov prvaka, a čeka nas još i finale Kupa - poručio je Mamić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA