≫ 

Vardar ispao u Drugu ligu

Makedonski velikan proživljava najteže trenutke u istoriji

  • 10
Stadion Filip II (ili ti sad Tose Proeski), Skoplje,

Foto: Wikipedia/MitkoK23

Skopski fudbalski velikan Vardar preživljava verovatno najteže trenutke u svojoj 73-godišnjoj istoriji.

Bio je veliki klub u Jugoslaviji, preživeo je period tranzicije kada su tokom devedesetih nastajali neki novi lideri u tamošnjem fudbalu, pre tri godine je imao i istorijski prvi nastup u grupnoj fazi Lige Evrope, da bi ove nedelje (9. maja) ispao iz makedonske Prve lige.

Očajnu sezonu je „krunisao“ selidbom u niži rang. Poraz u gostima od Struge 0:1 znači da klub iz Skoplja više nema ni teoretske šanse da ostane u Prvoj ligi, pa će zajedno sa Belasicom naredne sezone igrati u nižem rangu.

Titulu je odavno osvojila Škendija, koja je poslednjih godina preuzela primat u makedonskom fudbalu.

Finansijski problemi su ti koji su slomili Vardar, klub prošle godine nije dobio licencu za nastup na evropskoj sceni, a nakon što ga je nekoliko godina predvodio ruski biznismen Sergej Samsonenko koji se povukao 2017.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Srpski komentatori u Makedoniji veći junaci od igrača koji su osvojili Ligu šampiona

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bre

    10. maj 2021 | 01:12

    Sta reći a ne zaplakati.Kada drzava nije stala iza svog najveceg velikana i dozvolila da dva šiptarska kluba budu u vrhu tabele.Čoveče pa Vardar je pre par dana na svom terenu izgubio od Skendije sa 6:1...nemogu da verujem sta su Makedonci dopustili sebi (mislim na čiste Makedonce).Nadam se da ce Vardar vec sledece sezone da se vrati u prvu ligu.Inace sam iz Srbije ali Vardar sam voleo i za vreme Juge a i danas i strasno mi je zao sto sam ovo procitao

  • Perke

    10. maj 2021 | 07:41

    Ovako će i Franje kad im ode VVV trio i Purgeri, posle Mamica.. Samo su Zvezda i Hajduk u eks Ju bili narodni klubovi koje narod voli i koji simbolizuju nešto više od titoizma.. Ok, i Vardar je bio bolji od Franja i Purgera po tom pitanju, ali, eto, svakom dodje kraj, gde je Murat, tu je Obilic...

  • Šeki

    10. maj 2021 | 00:37

    Prva tri mesta šiptarski klubovi.. Šta dozvoliše makedonci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA