Kome šta treba za opstanak u poslednja 2 kola Superlige? Potpuna ludnica, 10 ekipa može da ispadne!

Nije sigurno ko će ispasti, ali je jedno sigurno - Pred nama se nalaze paklena dva kola u kojima će sve biti moguće!

  • 26
Borba za opstanak u Superligi Foto: MN Press, Flashscore.com

Do kraja fudbalskog prvenstva Srbije ostalo je još dva kola, a upravo će se u ta dva kola i mnoge stvari odlučiti. Četiri kluba su već ispala, dok se 10 klubova bori da ne bude u preostala dva koja će napustiti najviši rang srpskog fudbala!

Iz Superlige ove godine ispada šest klubova, Bačka, Mačva, Zlatibor i Inđija su sigurni putnici, dok se još ne zna koja će im se dva kluba pridružiti.

Za sada se u "crvenoj zoni" nalaze Rad i Novi Pazar, ali čak i ekipa Metalca, koja se nalazi na sedmom mestu mora da strepi još neko vreme.

Situacija na tabeli

Rad se nalazi na 16. poziciji u prvenstvu sa 44 osvojena boda, a mesto iznad njih drži Novi Pazar sa bodom više.

Ove dve ekipe su mnogi već odavno videli kao sigurne putnike u Prvu ligu, međutim, nestvarni rezultati su im doneli borbu za opstanak.

Dve pozicije iznad 'crte' pripadaju Radničkom i Javoru, obe ekipe imaju po 45 bodova poput Novog Pazara, ali imaju bolji međusobni skor od Pazaraca.

Potom tri ekipe imaju isti broj bodova, to su Proleter, Voždovac i Napredak koji imaju po 47 osvojenih bodova.

Na devetoj poziciji se nalazi Spartak sa 50, dok su iznad Mladost i Metalac sa po 51 osvojenim bodom u dosadašnjem delu šampionata.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ko s kim igra u preostala dva kola

Bezbedne ekipe koje i nisu bezbedne? Paklen raspored za Mladost i Metalac

Ekipe koje će najlakše doći do opstanka su Mladost i Metalac, odnosno njima fali "samo" jedan bod u preostala dva kola da bi i naredne sezone igrali u najvišem rangu.

Metalac će za vikend dočekati upravo davljenika iz Novog Pazara, a onda će u poslednjem kolu gostovati Crvenoj zvezdi. Iako im samo bod fali da bi opstali, ipak su pred njima dve izuzetno teške utakmice jer se lako može desiti da dožive oba poraza i na taj način kupe kartu u jednom pravcu za Prvu ligu Srbije ako im se rezultati ostalih ekipa ne poklope.

Mladost će u preostala dva kola imati za "dlaku" lakši posao, prvo će putovati u Kruševac na megdan Napretku, a potom će u poslednjem kolu dočekati fudbalere Partizana u Lučanima. Najrealniji scenario je da u borbi s Napretkom osiguraju opstanak.

Sledeća ekipa koja teže diše su momci iz Subotice, Spartak je ušao u seriju loših rezultata, a u preostala dva kola ga očekuje velika bitka sa Vojvodinom, ali i sa Radom. Spartaku bi pobeda protiv Vojvodine završila posao, dok bi remijem uveo sam sebe u izuzetno nepovoljan položaj pred poslednje kolo. Vojvodina nema rezultatski imperativ jer je već osigurala Evropu.

Crvena zvezda Mladost Lučani Foto: MN Press

KLUB 47 - Tri ekipe sa 47 bodova - Napredak, Voždovac i Proleter

Napredak, Voždovac i Proleter su ekipe koje, žargonski rečeno, "nisu ni na nebu ni na zemlji", imaju dva boda više od crvene zone, što znači da im ni pobeda u pretposlednjem kolu ne može garantovati opstanak u ligi.

Napredak će dočekati Mladost, a potom će otputovati Novom Pazaru. Ukoliko ne uzme sva tri boda protiv Mladosti, poraz od Novog Pazara bi ga "gurnuo" u ponor, a možda i izbacio iz lige. S obzirom na to kako su ostvarili šest vezanih pobeda i koliko njihovih je utakmica iz te serije skinuto sa kladionica, možda bi bila i karma da Napredak ispadne iz lige.

Voždovac ispred sebe ima izuzetno težak zadatak koji nosi naziv "Opstanak", prvo se u Humskoj sastaju sa Partizanom, a onda im u goste dolazi Javor, koji ima dva boda manje od njih. Takođe, Voždovac ima bolji međusobni skor, jer su u prvoj utakmici bili bolji sa 4:2 od fudbalera iz Ivanjice.

Proleter iz Novog Sada je još jedna ekipa koja se nalazi u društvu sa 47 poena, a u preostala dva kola će se boriti sa svojim "komšijama". Prvo će putovati u Inđiju, ekipi koja je već ispala iz lige, a potom će na "domaćem" terenu dočekati Vojvodinu u gradskom derbiju. Proleter je serijom loših rezultata doveo sebe u ovakvu poziciju, a teško je prosuditi da li će uspeti da se izvuku.

FK Napredak Kruševac Foto: MN Press

KLUB 45 - Tri ekipe sa 45 bodova - Javor, Radnički i Novi Pazar

Tri ekipe koje su bliže ispadanju iz lige nego opstanku.

Javor će za vikend igrati protiv Čukaričkog, koji se nalazi na četvrtoj poziciji, a u poslednjem kolu će igrati s Voždovcem. Ukoliko Javor ne pobedi obe utakmice, njihova sudbina se neće nalaziti samo u njihovim rukama.

Radnički ima dosta lakši zadatak ispred sebe, oni će igrati protiv dve ekipe koje su već ispale iz lige - Zlatibor i Bačka, a ukoliko pobede u obe utakmice, oni će sigurno opstati u ligi zbog boljeg međusobnog skora.

Prvi klub ispod crte je Novi Pazar, koji ima isti broj bodova kao i prethodno navedene dve ekipe. Novi Pazar će prvo gostovati Metalcu, a potom će dočekati Napredak. Novopazarci ispred sebe imaju težak zadatak, moraju da pobede obe utakmice, ali da se nadaju i kiksevima ostalih ekipa, jer šest bodova bez kiksa direktnih rivala neće biti dovoljno.

Na kraju ove tabele koja donosi borce za opstanak se nalazi ekipa Rada, koja ima 44 poena, ali ima i lak raspored ispred sebe. Prvo će dočekati Mačvu, a onda će ići u Suboticu. Mačva se već oprostila od lige, dok bi Spartak pobedom protiv Vojvodine imao siguran opstanak u ligi.

Rad ove polusezone igra nestvarno dobro, uspeli su čak i da uzmu bod i prekinu Zvezdinu neverovatnu seriju od preko 20 pobeda.

FK Rad - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Nije sigurno ko će ispasti, ali je jedno sigurno - Pred nama se nalaze paklena dva kola u kojima će sve biti moguće!

Video: Ludilo u beton ligi: Navijači pevali ne treba nam plaćena titula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jossi

    10. maj 2021 | 15:51

    Zvanicno ispada 6 klubova ali ce na kraju da ispadne 4 jel ce doci do promene jel ne moze pazar i rad da ispadnu!!!Zivi bili pa videli

  • ZALE GROBAR

    10. maj 2021 | 16:21

    Vi kažnjavate Jagodinu i Borac a najveći krivac je Zvezda, zajedno sa KOKEZOM i Terzićem.

  • Ja znam...

    10. maj 2021 | 16:57

    Rad ce ostati u Ling Long ligi jer neko "mocan" stoji iza njega...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA