≫ 

Finale Lige šampiona ne može ni u Englesku, druga zemlja je glavni favorit da ga organizuje

Vlada Engleske ne želi da izađe u susret UEFA

  • 1
Fudbal, FK Mančester siti - FK Čelsi Foto: Tanjug/AP

Finalna utakmica Lige šampiona biće najverovatnije izmeštena iz Istanbula, ali uprkos nastojanjima Engleza čini se da neće biti odigrana ni na Vembliju u Londonu.

Ostrvski mediji prenose da pregovori između Fudbalske asocijacije Engleske i UEFA nisu urodili plodom pa je u prvi plan kao opcija za domaćina finala izbila Portugalija, tačnije Lisabon ili Porto.

Zapelo je kod zahteva UEFA da Engleska ukine mere karantina za oko 2.000 predstavnika ove organizacije i emitera koji treba da doputuju iz inostrnstva.

- Ukoliko finale ne bude premešteno u London, isključivi krivac biće britanska Vlada, koja nije uradila ono što je mogla. UEFA želi da finale dodeli Londonu, ali bi Vlada morala da napravi ustupak - preneo je Dejli Mejl reči svog izvora koji je upućen u pregovore.

Turska se nalazi na engleskoj crvenoj listi pa navijači neće moći da putuju u Istanbul na finale 29. maja, za razliku od Portugalije koja je zbog toga glavni favorit da ugosti Čelsi i Mančester Siti.

Video: Ludilo u beton ligi: Navijači pevali ne treba nam plaćena titula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA