Koliko golova je Zvezdi potrebno da sruši rekord Partizana star 21 godinu?

Evropski koje drže Torino, Real, PSŽ i Barsa su baš daleko

  • 39
FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk/facebook

Crvena zvezda je u nedelju veče bila i te kako golgeterski raspoložena protiv Zlatibora, kom je za poluvreme dala šest golova!

Crveno-beli su na taj način pregurali onu magičnu cifru od 100 datih golova u sezoni i stvorili su odličnu poziciju za napad na Partizanov rekord iz sezone 1999/2000.

Crno-beli su pod dirigentskom palicom Miodraga Ješića dali tada 111 golova, dok je Zvezda trenutno na 104 i potrebno im je osam "komada" protiv Bačke u petak i protiv Metalca u poslednjem kolu kako bi prestigli večitog rivala.

- To je zasluga igrača, kao i celog stručnog štaba. Radili smo jako i veoma sam srećan zbog momaka, znam koliko su posvećeni i zaista su vredno radili od početka sezone. Počeli smo ovaj ciklus davno i zaslužuju sve pohvale. Mene ne zanimaju rekordi, želim da moj tim igra uvek kao drugo poluvreme protiv Zlatibora, a ako uz to dođu rekordi rado ćemo ih prihvatiti - rekao je trener Zvezde Dejan Stanković.

Međutim, evropski rekord su daleko od crveno-belih s obzirom na to da će izabranici Dejana Stankovića teško (skoro nemoguće) da nadoknade one nizove koje su pravili Torino, Real, PSŽ i Barselona.

Bokovi su u u sezoni 1947/48, tokom one slavne ere, dali čak 125 golova u šampionatu, a prati ih Real sa 121 iz sezone 2011/12. PSŽ je 1959/60 dao 188 golova, dok je Barselona je u sezoni 2016/17 postigla 116 golova.

Fudbal FK Crvena zvezda - FK Zlatibor Foto: MN Press

Što se tiče same Zvezde, ona je već oborila klupski rekord iz sezone 1994/95 kada su u sezoni postigli 99 golova. Najbolji strelci u ovoj godini su Mirko Ivanić sa 15 i Aleksandar Katai sa 14 pogodaka.

Do dvocifrenog učinka stigli su još Milan Pavkov i El Fardu Ben, koji su 12, odnosno 10 puta matirali protivničke čuvare mreže. Zanimljivo, Zvezda bi mogla da obori i evropski rekord po broju osvojenih poena ukoliko dobije obe utakmice do kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva plavi zec

    10. maj 2021 | 19:36

    Prodali ste se za titule, a znate svi sta se desava u klubu... bruka. Gde su nestale pare od Evrope za prosle 4 godine? To sto urusavate partizan, da mi uzimamo titule, e pa necete nam tako zamazati oci. Zasto dovodite ove bezvezne fudbalere? Gde su mani mani? Nisu svi navijaci veverice da Vam poveruju. Plavi zec Vam nista ne veruje. Prijatno.

  • Što

    10. maj 2021 | 19:33

    Se ne kaže lepo da je rekord oborila po nameštenim utakmica to je prava istina

  • Tane

    10. maj 2021 | 19:31

    Da se prosiri liga na 28 i da se igra trokruzno kako bi miljenica oborila sveeee rekorde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA